Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2020

Üniversitemizden “Burhaniye Gömeç Su Altı Turizmini Geliştirme Projesi” Kapsamında Marmara Adası’na Ziyaret

Denizcilik Fakültemizin paydaşı olduğu ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Marmara Adalar Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Burhaniye Ticaret Odası arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Burhaniye Gömeç Su Altı Turizmini Geliştirme Projesi” kapsamında Marmara Adası’na ziyaret gerçekleştirildi.

Oluşturulacak su altı müzesi için gerçekleştirilen programa Marmara Adalar Kaymakamı Göksel Yüksel, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan İskender, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Kurthan Gençer ve Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Mustafa Aysel katılım gösterirken, Üniversitemiz adına Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı iştirak etti.

Ziyareti gerçekleştiren heyet, öncelikle Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy’un makamına, daha sonra Eski Hükümet Konağı, Çınarlı Kültür ve Dayanışma Derneği ve 20. Uluslararası Prokonessos Heykel Sempozyumu çalışma alanına gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.