Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2024

Üniversitemizde “Yaşamın Çözücüsü” Konulu Konferans Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında, Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulumuz tarafından “Yaşamın Çözücüsü” konulu konferans düzenlendi.

Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Balıkesir Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Arslan’ın davetli konuşmacı olduğu konferansa Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Bünyamin Söğüt, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Konferansta davetli konuşmacımız Balıkesir Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Arslan, suyun ve enzimlerin yaşamdaki kritik rolünü ve endüstrideki çeşitli kullanım alanlarını derinlemesine ele aldı. Prof. Dr. Oktay Arslan, doğal kaynakların önemini vurgularken, su ve enzimlerin biyolojik ve endüstriyel açıdan hayati olduğunu ifade etti. Su ve enzimlerin, yaşamın temel yapı taşları olduklarını ve  biyolojik sistemlerin işleyişinde katalizör görevi gördüklerini anlatan davetli konuşmacımız; endüstride, gıda üretiminden tekstil sektörüne kadar geniş bir yelpazede kullanıldığını ifade etti.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konferans sonunda Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Bünyamin Söğüt tarafından davetli konuşmacımız Prof. Dr. Oktay Arslan’a teşekkür belgesi takdim edildi.