Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2021

Üniversitemizde Düzenlenen “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı” Başarıyla Gerçekleşti

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak düzenlenen, Üniversitemiz fakülte, yabancı diller yüksekokulu ve meslek yüksekokullarının bölüm ve programları ile ilgili bilgilerin yanı sıra öğrenci işleri, sağlık, kültür, spor, bilgi işlem, kütüphane ve uluslararası değişim programları konularında da detaylı bilgilerin yer aldığı “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Programı” başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

5 Ekim Salı günü Bandırma Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Erdek Meslek Yüksekokulu, 6 Ekim Çarşamba günü Gönen Meslek Yüksekokulu ve Manyas Meslek Yüksekokulu, 7 Ekim Perşembe günü Susurluk Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu, 8 Ekim Cuma günü Adalet Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, 11 Ekim Pazartesi günü Denizcilik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 12 Ekim Salı günü Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, 13 Ekim Çarşamba günü ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirildi.

Gerçekleşen oryantasyon programları ile öğrencilerimize, Üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetleri ile kayıt ve sınav dönemleri, kayıt dondurma ve kayıt yenileme işlemleri, azami öğrenim süreleri, öğrenci danışmanlığı, ders alma-bırakma, derslere devam, sınavlar ve değerlendirme, mazeret sınavları, “BANÜ- MOBİL” uygulaması, öğrenci disiplin yönetmeliği, öğrenci yemek bursu, kısmi zamanlı çalışma imkânı, spor tesislerimiz, öğrenci topluluklarımız, öğrenci yemek bursu, kısmi zamanlı çalışma imkânı, spor tesislerimiz, öğrenci topluluklarımız, uzaktan eğitim sistemi, kablosuz internete bağlanma, Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş, Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları’na başvuru süreci ve değişim anlaşmalarımızın bulunduğu ülkeler ve benzeri birçok konu ile ilgili gerekli bilgiler aktarıldı.
Oryantasyon programlarına Öğrenci İşleri Daire Başkanı Davut Araç, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Barış Yıldırım, Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer Şimşek, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Ömer İnan ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığından Öğr. Gör. Osman Yiğit birimleri adına sunumlarını gerçekleştirdiler.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı oryantasyon programı, yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin yoğun katılımı ve memnuniyeti ile son buldu. Oryantasyon programı sonunda öğrencilerimize ayrıca akademik birimleri tarafından bez çanta içerisinde öğrenci bilgi kitapçığı, öğrenci ajandası, kurşun ve tükenmez kalemlerden oluşan öğrenci oryantasyon setinin dağıtımına da başlandı.