Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2024

Üniversitemizde “Bel Okulu: Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’nun 30 Yıllık Deneyiminden” Konulu Konferans Düzenlendi

Üniversitemizde "Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serimiz kapsamında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’nun davetli konuşmacı olduğu “Bel Okulu: Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’nun 30 Yıllık Deneyiminden” adlı konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektörümüzün kıymetli eşi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekilimiz Faruk Küçük, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Eseceli, Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili ve Spor Bilimleri Fakültesi Eski Dekanımız Prof. Dr. Nurettin Konar, akademik ve idari personelimiz, basın mensupları, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, “Bel Okulu” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Kişilerin bellerini tanıdıkları, bel ağrısı olmaması için nasıl önlemler almaları, bel ağrısı olduğunda ne yapmaları  gerektiğini gösteren bir eğitim ve öğretim programı olan Bel Okulu’nda Prof. Dr. Karamehmetoğlu; en yaygın halk sağlığı sorunlarından biri olan bel ağrısını ve bundan dolayı meydana gelen iş gücü kayıplarını engellemeyi amaç edindiğini, Bel Okulu’nda kişinin belini tanıması ve nasıl korunacağı hakkında bilgi sahibi olmasını hedeflediklerini belirtti.

Toplumun büyük bir çoğunluğunun bel ağrısı çektiğini dile getiren Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, bel ağrısına sebep olan ve toplumda yaygın olarak yapılan hataları görselleriyle katılımcılara aktardı. Bel ve boyun sağlığı için katılımcılara; uzun süre aynı pozisyonda kalmamalarını, ağırlık kaldırma tekniklerini öğrenmeleri, omurgalarını korumalarını, ağrı olmadığında da egzersiz yapmalarını, yüzme ve spor gibi bele iyi gelen spor aktivitelerini düzenli olarak yapmalarını öneren davetli konuşmacımız, programın son bölümünde katılımcıların merak ettiği birçok soruyu da cevaplandırdı.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında düzenlenen “Bel Okulu: Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’nun 30 Yıllık Deneyiminden” konulu konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu’nun davetli konuşmacımız Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu’na kitap ve teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.