Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ile Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar’ın Birlikte Hazırladığı “Türkiye’nin Geçmişten Günümüze Meteoroloji Politikaları Ve Stratejileri” Adlı Kitap Yayımlandı

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, İTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Üniversitemiz Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Arş. Gör. Sefa Takmaz’ın editörlüğünü yaptığı “Türkiye’nin Geçmişten Günümüze Meteoroloji Politikaları ve Stratejileri” isimli kitap yayımlandı.

Akçağ Yayıncılık tarafından basımı gerçekleştirilen kitapta, ülkemizdeki güzide üniversitelerin hocalarından, Dünya Meteoroloji Teşkilatı’nın araştırmacılarından ve sivil toplum kuruluşlarının uzmanlarından oluşan geniş bir kadronun yayınları derlenmiş, bilimin çizdiği çerçevede meteoroloji alanında ürünler ortaya konarak farklı üslupların eserleri titizlikle bir araya getirilmiştir.

Meteoroloji biliminin ürünleri ve nüfuz ettiği alanın genişliği nedeniyle birçok farklı disiplindeki literatürde yer bulabilen bu kadar geniş bir alanda kitap yazmanın zorluğunu yaşayan ve akademik camiaya bu kıymetli eseri kazandıran başta Medya ve İletişim Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Zülfikar Bayraktar olmak üzere tüm yazarları tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.