Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019

Gösterim: 851

Üniversitemizin de Paydaşı Olduğu “International Conference on Applied Economics and Finance & Extended with Social Sciences (ICOAEF’19 V.)” 9-11 Nisan Tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Düzenlendi

Üniversitemiz, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi iş birliğinde, 9-11 Nisan tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Acapulco Resort & Convention Otel’de “International Conference on Applied Economics and Finance & Extended with Social Sciences (ICOAEF’19 V.)” düzenlendi.

İktisat, İşletme, Finans ve tüm sosyal bilimler disiplinleri ile ilgili teorik ve uygulamalı konuların tartışılmasına imkan sağlayan konferansın açılış konuşmasını Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı ve Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Darıcı gerçekleştirdi. Konferansta ayrıca, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Tufan Erhürman da konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından kongrenin keynote konuşmaları kapsamında, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, St. Petersburg Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Stanislav Tkachenko ve Ted Üniversitesi’nden Doç. Dr. Semih Tümen sunum gerçekleştirdi. Keynote konuşmaları Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Talat Ulussever’in konuşmasının ardından Girne Amerikan Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Seyed Alireza Athari’nin konuşması ile sonlandı. Ayrıca konuşmacılara, Konferans Organizasyon Komitesi tarafından katılımları ve konuşmaları için teşekkür plaketleri takdim edildi.

“International Conference on Applied Economics and Finance & Extended with Social Sciences (ICOAEF’19 V.)”, Cezayir, Kamerun, Kanada, Almanya, Hindistan, Endonezya, İran, Ürdün, Kazakistan, Kuveyt, Malezya, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Suudi Arabistan, Tayland, Tunus, Ukrayna, Birleşik Krallık ve Amerika gibi ülkelerden de katılımcılara ev sahipliği yaptı. 22 üniversiteden katılımın sağlandığı konferansta toplamda 191 bildiri sunumu gerçekleştirildi.