Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018

Gösterim: 2382

Üniversitemize Yeni Kayıt Olan Uluslararası Öğrenciler için Türkçe Seviye Tespit Sınavı ve Oryantasyon Programı Düzenlendi

Üniversitemize yeni kayıt olan uluslararası öğrenciler için “Türkçe Seviye Tespit Sınavı” ve “Oryantasyon Programı” düzenlendi. Üniversitemize bu yıl yeni kayıt olan uluslararası öğrencilerimizin Türkçe seviyelerini belirlemek için “Türkçe Seviye Tespit Sınavı” yapıldı. "Dil bilgisi, okuma-anlama, yazma ve dinleme" bölümlerini içeren sınavda başarılı olan öğrenciler, doğrudan programlarına başlayacak olup yeterli puanı alamayan öğrenciler ise üniversitemiz bünyesinde yeni hizmete giren BANÜ-TÖMER’ de bir yıllık “Türkçe Hazırlık Eğitimi” göreceklerdir.

Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen Oryantasyon Programı’na ise Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ile üniversitemizin akademik ve idari yöneticileri katıldı.

Düzenlenen Oryantasyon Programı’nda ilk olarak sözü Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Ömer İnan aldı. İnan, “Uluslararasılaşma hedefimiz doğrultusunda bu yıl 35 ülkeden gelen 6000 başvuru arasından 500 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemize kayıt oldu. Mevcut uluslararası öğrencilerle birlikte 600'ü aşan yabancı uyruklu öğrenci sayısı itibariyle üniversitemiz, Türkiye'de bu alanda ilk 40 üniversite arasında yerini aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in bizlere vermiş olduğu, iki yıl içinde 1000 uluslararası öğrenci hedefine ulaşacağımızı ve bu hedefi aşacağımızı da öngörmekteyiz. Desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir olmak üzere bizlere yardımcı olan paydaş kurumlar ile üniversitemizin diğer birimlerindeki kıymetli mesai arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Oryantasyon Programı’nın açış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi. Uluslararası öğrencilere uluslararasılaşmanın önemini ve üniversite olarak üç yıl içerisinde yapmış olduğumuz büyük gelişimi anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Hem kendi adıma hem de üniversitemiz adına bizleri tercih ettiğiniz için sizleri tebrik ediyor ve hoş geldiniz diyorum. Birçoğunuz Türkçe’ye hâkim olduğunuz için sizler ile Türkçe konuşuyorum. Sizleri aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak dördüncü yılımız fakat yirmi beş yıllık köklü bir geçmişe sahibiz. Üniversitemiz bu yıl gerçekleşen yeni kayıtlarıyla birlikte yaklaşık 12.000 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini genişleterek devam ettiriyor. Geçmişten günümüze eğitim-öğretim faaliyetlerimiz, bilimsel çalışmalarımız ve daha birçok yönü ile üniversitemizi daha iyi bir noktaya nasıl getirebiliriz diye gayret ediyor ve çalışıyoruz. Ülkemizde son on yıldır uluslararasılaşmaya büyük önem veriliyor. Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) başta olmak üzere Türkiye’deki bazı kurumlarımız uluslararasılaşma yönünde çalışmalarına devam ediyor ve bizler de son bir yılda üniversite olarak uluslararasılaşma konusuna ağırlık verdik. Ülke olarak hedefimiz yaklaşık 400 bin uluslararası öğrenciye ulaşmak, biz de üniversite olarak kendimize mevcut öğrencilerimizin %10’u kadar uluslararası öğrenci hedefi koyduk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda şu ana kadar üniversitemize 35 ülkeden 500 uluslararası öğrenci kayıt ettik. Kayıtlarımız devam ediyor ve 600 uluslararası öğrenciye ulaşacağımızı düşünüyoruz. Sizlerle güzel bir dört yıl geçireceğimize inanıyorum ve biz, sizler için elimizden geleni yapacağız. Dört yılın sonunda bazılarınızı kendi ülkelerine uğurlarken bazılarınız bizlerle Türkiye’de kalacak. Eğitim-öğretim faaliyetlerinizde başarılar diliyorum, sağlıcakla kalın.” diye konuştu.

Oryantasyon programı kapsamında Manyas Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Aslı Kavurmacı uluslararası öğrencilerimize Bandırma’nın konumu, doğal güzellikleri, üniversitemizin tarihçesi, akademik ve idari birimleri ve üniversitemizin akademik takvimi ile ilgili İngilizce bir sunum gerçekleştirdi. Hazırlanan sunumun Türkçe çevirisini ise üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Arslan gerçekleştirdi. Sonrasında ise Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız’da görevli olan Muazzez Balcı İnan uluslararası öğrencilere yapmaları gereken işlemler ile ilgili teknik bilgilendirmede bulundu. Programın sonunda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe; sağlık hizmetleri, yemek hizmetleri ve öğrenci toplulukları ile ilgili bilgilendirme yaparken Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Öğr. Gör. Yasin Nuri Çakır ise sportif faaliyetler ile ilgili uluslararası öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Üniversitemize yeni kayıt olan uluslararası öğrenciler için düzenlenen Oryantasyon Programı soru-cevap bölümü ile son buldu.