Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2019

Gösterim: 1273

Üniversitemizde “Web of Science Keşif Aracı Eğitimi” Düzenlendi

Üniversitemiz ve Clarivate Analytics iş birliğiyle “Web of Science Keşif Aracı Eğitimi” düzenlendi. Düzenlenen eğitime, Erdek Meslek Yükseokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ali Mazak, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İbrahim Tümen ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Barış Yıldırım’ın yanı sıra, Üniversitemiz akademisyenleri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz ile son sınıf lisans öğrencilerimiz katılım sağladı.

Rektörlük Konferans Salonumuzda düzenlenen eğitimin konuşmacısı, Clarivate Analytics Firması’nın Türkiye Sorumlusu Derya Soğuksu oldu. 

Soğuksu, Web of Science sisteminin kullanımı, makale ve dergi aramalarının nasıl yapılacağı, araştırmacıların konularıyla ilgili yüksek kaliteli araştırmalara nasıl ulaşabileceği konularında bilgi verdi. Akademisyenlerin araştırma yaparken yararlanabilecekleri araştırmacılar ve kurumlarla ilgili detayları da aktaran Soğuksu, atıfların nasıl görüleceği ve en çok atıf alan makalelere nasıl ulaşılacağı konusunda da bilgi vererek atıf analizinin nasıl yapıldığını anlattı. 

Düzenlenen eğitim, gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız Barış Yıldırım’ın Clarivate Analytics Firması’nın Türkiye Sorumlusu Derya Soğuksu’ya plaket takdim etmesiyle son buldu.


Fotoğraflar