Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2024

Gösterim: 671

Üniversitemizde “Türkiye Yüzyılında Fıkhî Mirasımız” Konulu Seminer Düzenlendi

Bir asır önce; vatan evlatlarının özündeki cevheri Türkiye Cumhuriyeti olarak ortaya çıkaran, bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini ispat eden aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı olarak taçlandıracaktır. Bu kapsamda, Üniversitemiz bünyesinde 2024 yılı içerisinde "Türkiye Yüzyılının Başında" temalı seminer serisi yapılması planlanmıştır.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, İslami İlimler Fakültemiz tarafından düzenlenen, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin davetli konuşmacı olduğu “Türkiye Yüzyılında Fıkhî Mirasımız” konulu seminer, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Bandırma Müftüsü Dr. Abdulhamid Pehlivan, Erdek Müftüsü Doğan Eygün, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Genel Sekreter Vekilimiz Faruk Küçük, akademik ve idari personelimiz, basın mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katılım gösterdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmalarını  İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir yaptı. Daha sonra selamlama konuşmalarını gerçekleştirmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz kürsüye geçti. Kısa bir konuşma yapan Rektörümüz, programı düzenleyen İslami İlimler Fakültemize ve Prof. Dr. Saffet Köse'ye teşekkürlerini iletti.


Seminerin davetli konuşmacısı Prof. Dr. Saffet Köse, konuşmasında fıkıh ilminin ne olduğunu ve fıkıh ilminin ahlak ve kültürle olan ilişkisini anlattı. Toplum olarak fıkhî bir sorunumuzun olmadığını belirten Köse, ahlaki sorun ve bunalımlarımızın olduğunu belirtti. Fıkıh ile kültür ilişkisine de değinen davetli konuşmacımız, kültür üretemeyen dinin yaşayamayacağını ifade etti. Fıkıh ilminin kültür olmadan insana dokunamayacağını söyleyen Köse, geçmişten günümüze Anadolu’dan kültür örnekleriyle konuşmasını sürdürdü.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Fıkhî Mirasımız” konulu seminer, konuklardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve İslami İlimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir, davetli konuşmacımız İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’ye kitap ve teşekkür belgesi takdim etti.