Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019

Gösterim: 1562

Üniversitemizde "Kalite Güvence Sistemi Yapısı ve Kurum İçi Değerlendirme Toplantısı" Gerçekleştirildi

Üniversitemizde, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından belirli aralıklarla gerçekleştirilen kurumsal değerlendirme sürecini planlamak amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Suat Uğur ile Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, üniversitemizin akademik ve idari yöneticileri ile birlikte akademik ve idari birimlerden ilgili personeller katıldı.

Rektörlük Konferans Salonumuzda düzenlenen toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur, “Üniversitemizin 2019 yılı bahar döneminde Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından dış değerlendirme sürecine alınacağını göz önünde bulundurarak, üniversitemizin ve birimlerimizin kalite komisyonlarının çalışmalarını hızlı bir şekilde hazır hale getirmesini arzu ediyoruz. 2015 yılında kurulan üniversitemizde kalite güvencesiyle alakalı ciddi çalışmalar yapılmıştı. Artık son aşamalara da geldik. Üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim anlamında standartları tam anlamıyla oluşmuş, kurumsal kimliğiyle yol alan bir üniversite olması gerekiyor. Bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.“ diye konuştu.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur’un ardından sözü alan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Üniversitemizi kalite sürecine sokmak ve bütün akademik birimlerimizin akredite olması için çalışıyoruz. Denizcilik Fakültemiz bunu gerçekleştirdi. Bu diğer yapılacak çalışmalar için de pilot bir uygulama oldu. Diğer fakültelerimiz ve meslek yüksekokullarımız da bir an önce çalışmalarını bitirmeliler. YÖK’ten bağımsız olarak kurulan Yükseköğretim Kalite Kurulu Khomisyonu var. Bu kurul kendi bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Üç hedefimiz var. Öncelikle komisyon çalışmalarını başlatmak gerekiyor. Diğer hedeflerimiz ise birimler için ISO belgelerini almak ve bütün birimlerimizin akredite işlemlerini en kısa süre içerisinde gerçekleştirmektir. Yükseköğretim Kalite Kurulu, nisan ayına kadar üniversitemizi değerlendirme sürecine sokarak denetlemeye gelecek. Biz de çalışmalarımızı tamamlayıp bunun için hazır hale geleceğiz.” dedi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Bozdoğanoğlu ve Denizcilik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Metin Kılıç, “Kalite Güvencesi-Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci ve Kurum İç Değerlendirme Raporunun Hazırlanması” adlı bir sunum gerçekleştirdi. 

Doç. Dr. Burçin Bozdoğanoğlu, “Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından organize edilen bir ekip, kalite konusunda değerlendirme yapmaktadır. Amaç kaliteyi yukarıya taşımaktır. Bu değerlendirme yapılırken uluslararası bir bakış açısıyla ulusal bir değerlendirme yapılmaktadır. Değerlendirme süreci, beş yılda en az bir defa yapılıyor.” diye konuştu. 

Dr. Öğr. Üyesi Metin Kılıç, “Kurum iç değerlendirme raporunun amacı, kurumun kendi güçlü ve gelişmeye açık yönlerini tanımasına ve iyileştirme süreçlerine katkı sağlamaktır. Kurum iç değerlendirme raporunun ana teması, ‘Kalite Güvencesi, Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Toplumsal Katkı ve Yönetim Sistemi’ olarak esas alınmaktadır. Raporda kurumu hakkında genel bilgiler, kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, araştırma, geliştirme ve toplumsal katkı, yönetim sistemi ve sonuç ve değerlendirme kısımları bulunmaktadır.” dedi.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Kalite Güvence Sistemi Yapısı ve Kurum İçi Değerlendirme Raporu Hazırlama Sunumu için tıklayınız.