Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2024

Gösterim: 592

Üniversitemizde “Felsefe ve Hakikat: Günümüz Dünyasında Üniversite” Konulu Seminer Düzenlendi

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Çakmak ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız’ın davetli konuşmacı oldukları “Felsefe ve Hakikat: Günümüz Dünyasında Üniversite” konulu seminer, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, akademik ve idari personelimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış ve selamlama konuşmalarını, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz yaptı. Kısa bir konuşma yapan Rektörümüz, programda emeği geçenlere ve davetli konuşmacılarımız Prof. Dr. Cengiz Çakmak ve Prof. Dr. Harun Cansız’a teşekkürlerini iletti.

Seminerin davetli konuşmacılarından Prof. Dr. Harun Cansız, konuşmasında dünyada kurulan ilk üniversitelerden, üniversitelerin kuruluşlarından ve felsefesinden bahsetti. Diğer davetli konuşmacımız Prof. Dr. Cengiz Çakmak ise konuşmasında, öncelikle felsefe, hakikat ve üniversite arasındaki ilişkileri değerlendirdi. Kültürel ve toplumsal açıdan üniversite tarihini  ele alan Çakmak, son olarak günümüz dünyasının anlamı ve üniversitenin entelektüel, eleştirel görevi üzerine açıklamalar yaparak konuşmasını sonlandırdı.

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında düzenlenen “Felsefe ve Hakikat: Günümüz Dünyasında Üniversite” konulu seminer, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasının ardından günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz tarafından davetli konuşmacılarımız Prof. Dr. Cengiz Çakmak ve Prof. Dr. Harun Cansız’a kitap ve teşekkür belgesi takdim edildi.