Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2023

Gösterim: 1733

Üniversitemizde Fahri Doktora Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Senatosu’nun 2 Ekim 2023 tarih ve 2023/16 sayılı toplantısında alınan karar ile ulusal ve uluslararası alanda ülke sporuna yapmış olduğu değerli katkılarından dolayı Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na Spor Bilimleri alanında “Fahri Doktora” unvanı tevcih edildi. Bu vesile ile 6 Ekim 2023 Cuma günü Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’muzda, Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun teşrifleriyle Fahri Doktora Töreni düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Balıkesir İl Spor Müdürü Adem Özalp, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, ilçe protokolü, basın mensupları, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programın açış konuşması, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından gerçekleştirildi. Rektörümüz, Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen ilk fahri doktora töreni olması nedeniyle duymuş olduğu heyecanı dile getirerek programın aynı zamanda 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının açılış programı mahiyeti taşıdığını da belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptığı süreç içerisinde Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yapmış olduğu önemli etkinlikleri anlatan Rektörümüz, ülke sporuna, gençlerimize ve Üniversitemize yapmış olduğu kıymetli destekleri anlatarak kendisine teşekkürlerini iletti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in konuşmasının ardından biyografisi okunan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye arz edildi. Kasapoğlu, Spor Bilimleri alanında Üniversitemizden fahri doktora unvanı almış olmaktan ve bu vesileyle düzenlenen Fahri Doktora Töreni’ne katılmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı görevi sürecinde ülke olarak elde edilen başarıları anlatan Kasapoğlu, bu başarıların bir sonuç değil, başlangıç olduğunu söyleyerek çok daha büyük başarılara imza atılacağını ve Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi’nde yetişen sporcuların da nice başarılar elde edeceğine inandığını ifade etti. 

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na önce hediye takdiminde bulunuldu, ardından binişleri ve fahri doktora beratı takdim edildi. Fahri Doktora Töreni günün anısına fotoğraf çekimiyle son buldu.