Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024

Gösterim: 490

Üniversitemizde “Çanakkale Neden Geçilemedi?” Konulu Seminer Düzenlendi

"Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen “Çanakkale Neden Geçilemedi?” konulu seminer, Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Resul Yavuz’un konuşmacı olduğu seminere, 6. Hava Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Levent Eğren, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, akademik ve idari personelimiz, vatandaşlar ve öğrenciler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete yaptı. Dekanımız, günün anlam ve önemi belirten kısa konuşmasından sonra sözü Doç. Dr. Resul Yavuz’a bıraktı. 

Seminerin konuşmacısı Doç. Dr. Resul Yavuz gerçekleştirdiği sunum ile Çanakkale Savaşı’nın nasıl bir zafere dönüştüğünü tarihleriyle birlikte not düşerek katılımcılara aktardı. Çanakkale Savaşı’nın yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Resul Yavuz, ayrıca bu savaşın, dönemin güçlü devletlerine ve silahlarına tek vücut halinde direnişinin de gerçek bir destanı olduğunu sözlerine ekledi. Yavuz konuşmasında Çanakkale Savaşı’nın İtilaf Devletleri’nde çok fazla asker ve mühimmat kayıplarına neden olduğunu vurgulayarak dönemin yenilmez orduları olarak kabul edilen İngiliz ve Fransız donanmalarının 18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları’nda boğazın serin sularına nasıl gömüldüğünü detaylı bir şekilde anlattı.

"Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serimiz kapsamında, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen “Çanakkale Neden Geçilemedi?” konulu seminer, Doç. Dr. Resul Yavuz’un konuşmalarını tamamlamasının ardından sona erdi.


Fotoğraflar