Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2018

Gösterim: 2332

Üniversitemizde ‘’ALES Eğitim Semineri’’ Düzenledi

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Murat Eğitim Kurumu İşbirliği ile üniversitemiz öğrencilerine ve personeline yönelik olarak "ALES Eğitim Programı" düzenlendi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel’in de katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe gerçekleştirdi. Karatepe, ‘’Üniversitemizin başarı grafiğini yükseltmek için böyle bir çalışma başlatmış olduk. Etkinliğimiz 4 gün devam edecek. Ümit ediyorum ki eğitime katılan öğrencilerimiz ve personelimiz girecek oldukları ALES sınavlarında daha başarılı olacaklardır. Çünkü onların başarısı aynı zamanda üniversitemizin başarısı olacaktır.’’ diye konuştu.

Seminerin ilk konuşmacısı Bandırma Murat Eğitim Kurumları Rehberlik Öğretmeni Ersin Uzgun oldu. Uzgun, ‘’ALES sınavı ilkbahar ve sonbahar sınavı olmak üzere yılda iki kere yapılıyor. Akademik kariyer düşünen öğrencilerin üniversitelerde görev ve pozisyon alması için girmesi gereken bir sınavdır.’’ dedi. ALES’in tek başına yetersiz olacağından ve mezuniyet ortalaması ile yabancı dil bilmenin de önemli olduğunu belirtti. Uzgun’dan sonra söz alan Hacettepe Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu ve üniversitemiz yüksek lisans öğrencisi Elif Efe ise uygulamada ALES’in öneminden bahsetti. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olmak için ALES’ten ne kadar puan almamız gerekir, yabancı dil, mülakat, not ortalaması ne kadar olmalıdır gibi soruları cevaplandırdı.

Öğrencilerimizin ve personelimizin yoğun ilgi gösterdiği program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 


Fotoğraflar