Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2018

Gösterim: 1167

Üniversitemiz ve Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş Birliği ile Kariyer Festivali Düzenleniyor

Üniversitemiz ile Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasındaki iş birliğinin kapsamı giderek genişliyor. Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu arasında yürütülen görüşmeler sonucunda üniversitemiz meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak Kariyer Festivalleri düzenlenmesi konusunda iş birliğine gidilmesi kararlaştırıldı. Geliştirilen iş birliği kapsamında, 20 Kasım tarihinde Gönen Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize yönelik olarak Gönen Belediye Kültür Merkezi’nde bir etkinlik düzenlenecek olup 21 Kasım'da Manyas Meslek Yüksekokulu’nda, 22 Kasım'da Erdek Meslek Yüksekokulu’nda, 23 Kasım'da da Bandırma Meslek Yüksekokulu’nda Kariyer Festivali Programı düzenlenecektir.

Kariyer Festivali Projesi için üniversitemiz Senato Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu Balıkesir İl Müdürü Nazım Balcı, Bandırma Çalışma ve İş Kurumu İlçe Müdürü Emrullah Narin ve üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) Müdürü Doç. Dr. Celalettin Yanık’ın katılımıyla nihai toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “İŞKUR ile üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında kapsamlı ve verimli bir iş birliği geliştirmiş bulunmaktayız. Sizlere özellikle son dönemde geliştirmiş olduğumuz dört önemli iş birliğinden bahsetmek istiyorum. Bunlardan birincisi, Bandırma İŞKUR Hizmet Merkezi tarafından görevlendirilen iş ve meslek danışmanlarınca üniversitemiz öğrencilerine yönelik Mesleki Yönelim Test Bataryası uygulamasıdır. Bu uygulama çerçevesinde, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri de verilmektedir. İkinci önemli iş birliği  çerçevesinde ise İŞKUR ve üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında daha önce imzalamış olduğumuz protokol https://kagem.bandirma.edu.tr internet adresinde İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi’ne ait iş ilanları ve duyuruları anlık olarak internet sitesinde yayımlanmaktadır ve öğrencilerimiz bu iş ilanlarını internet sitemizden takip edebilmektedirler. Üçüncü iş birliği alanımız da her yıl geleneksel olarak üç veya dört gün süresince gerçekleştirdiğimiz, ulusal ve uluslararası firmaların üst düzey yöneticilerinin ve insan kaynakları yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen kariyer günleri etkinliğimizdir.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmasının devamında, “Bu toplantı ile projesini başlatmış olduğumuz dördüncü iş birliği alanı ise Kariyer Festivalimiz’dir. Kariyer Festivali etkinliğimiz, İŞKUR ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (KAGEM) iş birliği ile yıl boyunca sürecek ve Merkez Yerleşkemiz dışındaki meslek yüksekokullarımızı da kapsayacak şekilde genişletilerek, kariyer günlerimizin festival havasında geçmesi sağlanacaktır. İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi ile üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) iş birliğinde Kariyer Festivalimiz’in ilk etabı 20 Kasım’da Gönen Belediye Kültür Merkezi’nde başlayacak. Gönen Meslek Yüksekokulu’nda eğitim-öğretime devam eden öğrencilerimizle ilgili sektörde faaliyet gösteren bölge firmalarımızın buluşmalarının sağlanacağı etkinlik kapsamında, bölgemizde faaliyet gösteren firmaların üst düzey yöneticileri ve alanında uzman konuşmacılar öğrencilere tecrübelerini aktaracaklar. Etkinlikler, 21 Kasım’da üniversitemiz Manyas Meslek Yüksekokulu’nda, 22 Kasım’da üniversitemiz Erdek Meslek Yüksekokulu’nda ve 23 Kasım’da üniversitemiz Bandırma Meslek Yüksekokulu’nda yapılacaktır. Konuşmamı sonlandırırken bu kapsamlı iş birliğini geliştirmeye büyük emek vermiş olan Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Sayın Nazım Balcı’ya ve Bandırma Çalışma ve İş Kurumu İlçe Müdürümüz Sayın Emrullah Narin beyefendilere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’den sonra sözü alan Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, “Üniversitemizin kuruluşu sonrasında ilk etkinliği Kariyer Günleri etkinliği idi. Bizler de üniversitemizin ilk etkinliğinin paydaşı olmaktan büyük bir mutluluk duymuştuk. Geçen zaman içerisinde üniversitemizde güzel bir iş birliği geliştirerek çalışmalarımızı sistematik hale getirmek ve kurumsallaştırma adına önemli adımlar attık. Üniversitemiz bünyesinde Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmuş olması İŞKUR olarak bizim üniversitemizle iş birliği çalışmalarımıza büyük katkı sağlamaktadır. İŞKUR olarak, bu yıl içerisinde Balıkesir ilimizde 2000 üniversite mezunumuzu işe yerleştirmiş bulunmaktayız. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) ile birlikte açmış olduğumuz İŞKUR Hizmet Noktası ile istihdam olanakları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirme ve  onları işe yerleştirme konusunda iyi bir çalışma gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Bu çalışmalar sonucunda çok daha yüksek sayıda mezunumuzun işe yerleşme fırsatı yakalayacağını öngörmekteyiz. Bugün bu toplantı ile başlangıcını yapmış olduğumuz Kariyer Festivali projemizi bu amaç doğrultusunda önemli bir adım olarak görmekteyiz. Başta Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) Müdürümüz Doç. Dr. Celalettin Yanık ve Bandırma Çalışma ve İş Kurumu Müdürümüz Emrullah Narin’i geliştirmiş oldukları Kariyer Festivali Projesi nedeniyle tebrik ederken Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e bu çalışmalara vermiş olduğu güçlü destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Gerçekleşen toplantı sonucunda Kariyer Festivali projesi kapsamında  çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır. Etkinliklerin detaylarını, İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi’ne ait iş ilanlarını ve üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ait gelişmeleri internet sitemiz olan https://kagem.bandirma.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz.

 

 


Fotoğraflar