Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2020

Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının Editörlüğünde Hazırlanan Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları-Kültürel Okumalar Kitabı Yayımlandı

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzden Doç. Dr. Osman Ünlü ve Arş. Gör. Ali Fuat Altuntaş  editörlüğünde hazırlanan “Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları-Kültürel Okumalar Kitabı” yayımlandı.

Dil ve onun varlığı ile meydana getirilen edebi ürünlerin, aynı zamanda bir dilin ve o dili konuşan toplumların yaşayışı ile kültürünü sonraki nesillere aktaran bir araç fonksiyonu olduğu düşüncesine dayanan kitapta, geçmişten günümüze Türk dilinde bu çerçevede gelişen edebi ürünlerle ilgili çalışmalar derlendi.

Eğitim Yayınevi’nden çıkan, sekizi Türkçe, ikisi İngilizce olmak üzere on bölümden oluşan ve Türk Dili ve Edebiyatı alanında literatüre katkı sağlayacağına inandığımız eser için başta Doç. Dr. Osman Ünlü ile Arş. Gör. Ali Fuat Altuntaş olmak üzere, katkı sunan tüm yazarları tebrik ediyoruz.