Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2018

Gösterim: 2084

Üniversitemiz Kuluçka Merkezi Topluluğu İTÜ Teknokent ve YTÜ Teknopark’ı Ziyaret Etti

Çoğunluğu Liderlik ve Küresel Girişimcilik bölümü yüksek lisans öğrencilerinden oluşan Kuluçka Merkezi Öğrenci Topluluğu, Dr. Öğr. Üyesi Donald Staub eşliğinde İstanbul’ da İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki teknokent ve teknoparkları ziyaret etti.

Önce Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa Kampüsü’ nde yer alan Teknopark’a ziyaret gerçekleştiren öğrencilerimize, İş Geliştirme Uzman Yardımcısı Büşra Kamış tarafından kuluçka merkezi ve teknopark hakkında bilgi verildi. Bilgilendirmenin ardından teknopark gezisi düzenlendi. Gezide en ilgi çeken bölüm; girişimcilerin fikirlerini gerçek bir modele dönüştürebilmek için bütün makinelerini ücretsiz kullanabildikleri, protatif atölyesi oldu. Burada her bir makinayı dikkatle inceleyen grup, yapımı devam eden yenilikçi ürünleri inceleme şansı da buldu.

Öğleden sonra ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Sarıyer’de yer alan Arı Teknokent’e ziyaret gerçekleştirildi. Teknokent’in ARI3 kısmını ziyaret eden öğrencilerimiz, Kuluçka ve Hızlandırma Programları Uzman Yardımcısı Melis Uysal ve İTÜ Çekirdek Operasyon ve Süreç Yönetimi Uzmanı Tufan Aygüneş ile görüşerek teknokent hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerimiz için çok faydalı geçen ziyaretlerde, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark ve İstanbul Teknik Üniversitesi Teknokent yetkillerinden üniversitemizdeki çalışmalarda destek sözü de aldılar.