Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019

Gösterim: 2012

Üniversitemiz, Gönen İlçe Müftülüğü ve Gönen Belediyesi İş Birliğiyle “Bölgemizin Manevi Değerlerinden Gönenli Mehmet Efendi’yi Anma Paneli” Düzenlendi

Üniversitemiz, Gönen İlçe Müftülüğü ve Gönen Belediyesi iş birliğiyle “Bölgemizin Manevi Değerlerinden Gönenli Mehmet Efendi’yi Anma Paneli” düzenlendi.

 

Gönen Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, üniversitemiz adına katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in yanı sıra, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Mustafa Canbey ve Pakize Mutlu Aydemir, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Gönen İlçe Müftüsü Şaban Apaydın da katıldı. Panele üniversitemizden ayrıca, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arucu, Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ali Mazak da katılım gösterdi.

 

Gerçekleştirilen “Bölgemizin Manevi Değerlerinden Gönenli Mehmet Efendi’yi Anma Paneli”nin moderatörlüğünü Araştırmacı-Gazeteci Yazar Mehmet Kamil Berse yaparken, panelistleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu, Emekli Üyesi Recep Akakuş ve Sultan Ahmet Camii, Emekli İmam Hatibi Emrullah Hatipoğlu oldu.

 

“Bölgemizin Manevi Değerlerinden Gönenli Mehmet Efendi’yi Anma Paneli”, Gönen Camii İmam Hatibi İlhan Can’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti okuması ile devam etti.

 

Kur’an Tilaveti sonrasında, panelin açış konuşmalarını gerçekleştiren Gönen İlçe Müftüsü Şaban Apaydın, ”Değerli hocamız Gönenli Mehmet Efendi’yi anmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Panele katılan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ise açış konuşmalarında,”2 Ocak Merhum Gönenli Mehmet Efendi’nin ölüm yıldönümüdür. Hocamız, yardım kuruluşlarıyla iyi ilişkiler kurarken toplumun her yönüne dokunmaya çalışan değerli bir şahsiyetti. Biliyoruz ki, iyiyi kötüyü yalnızca söylemek yetmiyor, bunu yaşamda da uygulamak gerekir. Gönenli Mehmet Efendi hocamız da bunu başarabilen nadir insanlardandı.” dedi.

 

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Biliyorsunuz ki kapı büyüktür ve kapıyı menteşe tutar. Gönenli Mehmet Efendi de zor zamanlarımızda toplumumuzu ayakta tutan önemli bir şahsiyetimizdir. Bu panelin gerçekleşmesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemiz başta olmak üzere emeği geçen Gönen İlçe Müftülüğü’ne ve Gönen Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, “Bu gerçekten çok önemli bir etkinlik. 1981-85 yılları arasında ben üniversite öğrencisiyken Merhum Gönenli Mehmet Efendi’nin, Emrullah Hatipoğlu hocamızla birlikte sohbetlerini dinledik. Sağlığında kendisini dinledik. Şimdi de böyle toplantıların da vesilesiyle hayır dualarıyla kendisini yad ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.” dedi.

 

Panelin moderatörü Araştırmacı-Gazeteci Yazar Mehmet Kamil Berse, “Gençlerin burada fazla olması bizi çok mutlu etti. Bu tarz toplantılara katılmaları kendilerini geleceğe hazırlamalarına yardımcı olacaktır. Gönenli Mehmet Efendi, bugün aramızda değil ama kendisi 113 yıldır, yaptıklarıyla yaşayan bir insan. Ben inanıyorum ki onun çalışmaları gençlere örnek olacak.” diyerek paneli başlattı.

 

Berse ilk sözü Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Emekli Üyesi Recep Akakuş’a verdi. Akakuş, “Rahmetli Gönenli Mehmet Efendi Hocamız ile 1952 yılında tanıştım. İstanbul’un Karagümrük semtinde, Üçbaş Medresesi’nde talebelerinin bir kısmını barındırıyordu. Bu talebelerin arasında ben de yer aldım. Günün zor ekonomik şartları içerisinde, 300’ün üzerinde insanın geçimini sağlıyordu. Sabah namazını kılıp evden ayrılınca talebeleriyle ilgilenirdi. Derslerini takip edip etmediklerini izler, hastalıklarında da onlara bakardı. O, gününün büyük bir çoğunluğunu genç talebelerine ayıran, değerli bir hocamızdı.” diye konuştu.

 

Panelin ikinci ve son konuşmacısı Sultan Ahmet Camii Emekli İmam Hatibi Emrullah Hatipoğlu ise, “Gönenli Mehmet Efendi vefat ettiğinde Sultan Ahmet Cami, kışın karda insanlarla dolup taşmıştı. Hocamız kimseden bir şey istemezdi ancak herkes hocamızdan bir şey isterdi. Hocamız da hiç geri çevirmezdi. Yardımseverliğiyle çok yoksul doyurdu. Gördüğü yoksul kişilere inançlarını sorgulamadan yardım ederdi. Zorluklara dayanma fedakarlığını da gösterdi.  Günlük hayatta Hz. Muhammed’i örnek alırdı.” dedi.

 

Panel, Sultan Ahmet Camii, Emekli İmam Hatibi Emrullah Hatipoğlu’nun yaptığı duanın ardından, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in Sultan Ahmet Camii Emekli İmam Hatibi Emrullah Hatipoğlu’ya, Gönen İlçe Müftüsü Şaban Apaydın’ın Araştırmacı-Gazeteci Yazar Mehmet Kamil Berse’ye Genel Sekreterimiz Cihangir Boz’un ise Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Emekli Üyesi Recep Akakuş’a plaket takdiminde bulunmasının sonrasında gerçekleşen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.