Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2023

Üniversitemiz En İyiler Arasında!

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından 2016 yılından bu yana, Türkiye’deki üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralayan Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) ile Türkiye’deki devlet üniversite ve fakültelerinin akademik teşvik performanslarına göre sıralandığı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) gerçekleştirilmektedir.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2023 sonuçlarına göre Üniversitemiz “Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet” sıralamasında 126 devlet üniversitesi arasında 28. sırada yer almayı başardı. 200 üniversitenin bulunduğu “Üniversitelerin Genel Memnuniyet” listesinde ise geçen yıl 63. sırada iken bu yıl 47. sırada yer alarak istikrarlı yükselişini sürdürdü.