Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018

Gösterim: 2552

Üniversitemiz Düzenlediği Basın Toplantısıyla Basın Mensuplarını Ağırladı

Üniversitemizin kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı periyodik olarak düzenlemekte olduğu basın toplantıları çerçevesinde, bugün saat 10.30’da Rektörlük Binası’nda kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda, “Yeni Merkez Yerleşke İnşaat Projesi” kapsamında merkezi derslik, öğrenci yaşam merkezi ve mevcut bina alan genişletmesi başta olmak üzere yeni açılacak bölüm ve programlar, akademik başarılarımız, ulusal ve uluslararası sempozyumlar, uluslararası öğrenci hedefleri, eğitim-öğretim faaliyetlerimiz ve son dönemde yapılan çalışmalar hakkında basın kuruluşlarına bilgi verildi.

Gerçekleşen basın toplantısına, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Suat Uğur ile Genel Sekreterimiz Cihangir Boz katıldı.

Basın mensupları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Rektörümüz, “Yaz tatili ve bayramlar nedeniyle uzun zamandır basın toplantısı gerçekleştiremiyorduk. Kurban Bayramı’nı geride bıraktık, hepinizin geçmiş bayramını tebrik ediyorum. Öncelikle aramıza yeni katılan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Suat Uğur hocamızı sizlerle tanıştırmak istiyorum. Hocamız, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü Öğretim Üyesi iken üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü Öğretim Üyesi olarak göreve başlamasının ardından 25.07.2018 tarihinde  Rektör Yardımcılığı görevine atanmıştır. Birlikte güzel çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum.’’ dedi.

Yeni bir eğitim-öğretim döneminin başladığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “17 Eylül’de, 2018 - 2019 yeni eğitim-öğretim dönemi açılışımız olacak. Açılış gerçekleşmeden önce yeni dönem ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını, bizler de en az öğrenciler kadar büyük bir heyecanla bekliyoruz. Geçtiğimiz yıldan bu yana gerçekleştirmiş olduğumuz tercih ve tanıtım çalışmaları neticesinde, öğrenciler ve veliler tarafından tanınırlığımızın arttığını düşünüyorum. Yeni eğitim-öğretim dönemine daha iyi hazırlandık ve  bu sene içerisinde yeni bir kampanya gerçekleştirdik. Bu alanda üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştık. “Sen, Umut Ol!’’ mottolu yeni tanıtım filmimiz yayınlandıktan iki gün sonra 5 milyonun üzerinde görüntülenmeye ulaştı. Ayrıca ulusal gazetelerin üniversite tercih ve tanıtım ekleri ile yine ulusal televizyon kanallarında yayınlanan üniversite ve eğitim programlarında da üniversitemizin tanıtımını etkili bir şekilde gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.

Medyada gerçekleştirdiğimiz tanıtım çalışmalarının yanında Türkiye’nin birçok şehrinde gerçekleştirilen Tercih ve tanıtım fuarlarına katıldık. Bandırma ve çevre ilçelerinde bulunan bütün liselerde tercih ve tanıtım programları düzenleyerek üniversitemizi tanıtmanın yanında tercih rehberliği hizmeti verdik. Yine Bandırma, Gönen, Erdek ve Manyas ilçelerinde bulunan meydanlarda açmış olduğumuz tercih ve tanıtım stantları ile bölgemiz insanına üniversitemizi tanıtımını gerçekleştirdik. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüz bu anlamda büyük bir gayret göstererek başarılı çalışmalara imza attı. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Rektörümüz, 17 Eylül’deki açılış törenimiz ile beraber “Uluslararası Bandırma ve Çevresi Sempozyumu” nu da gerçekleştireceğimizi belirterek 20 Eylül tarihinde ise Adalet Meslek Yüksekokulumuz’un açılışınının yapılacağını ifade etti.

Yeni merkez yerleşke inşaat projelerimiz ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Rektörümüz, “Üniversitemiz, yeni merkez yerleşke inşaat projeleri kapsamında inşaatı süren merkezi derslik, öğrenci yaşam merkezi ve mevcut bina alan genişletmesi hakkında bilgi veren Rektörümüz, “Mevcut bina alan genişletmesi ile 7500 m2’lik yeni bir alan kazanmış olacağız. Bu proje kapsamında Merkez Yerleşkemiz’in 1800 m2  alana sahip olan çatı katı inşaatı bitti sayılır. Kütüphanemiz, Denizcilik Fakültemiz ve bazı akademisyenlerimizin odaları burada yer alacaktır. Açılışını bir ay sonra yapmayı planlamaktayız. Merkez Yerleşkemiz’de yer alan derslikleri Ekim ayı sonu gibi açmayı planlıyoruz. Yeni gelen öğrencilerimizle birlikte mevcut binamızda eğitim-öğretim hizmetimiz devam edecek. İnşaatlarımızın bitmesiyle beraber mevcut laboratuvar sayımız 30’a yaklaşacak. Kapalı spor salonu konusunda ise projemizi hazırlamış ve ihalesine çıkma aşamasındayken Gençlik ve Spor Eski Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın bizlerle görüşerek mevcut projeden daha yüksek kapasiteye ve daha fazla spor ünitesine sahip Bandırma halkının da istifade edebileceği yeni bir proje hazırlanması teklifi nedeni ile çalışmalarımızı beklemeye almış bulunmaktayız. Ancak birkaç ay içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte büyük bir kompleks olarak tasarladığımız projenin hayata geçirelememesi halinde daha önce hazırlamış olduğumuz proje ve kendi imkanlarımız ile çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Tüm üniversitelere kayıtlar 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Ayrıca öğrenciler 3-5 Eylül tarihleri arasında e-kayıt yapabileceklerdir. Kayıtlar tamamlandıktan sonra 25-27 Eylül tarihleri arasında yeni öğrencilerimize üniversitemizi tanıtmak amacıyla Öğrenci Oryantasyon Programımız gerçekleştirilecektir.” dedi.

Sözlerine devam eden Rektörümüz, “Bandırma, Gönen, Manyas ve Erdek ilçelerinde bulunan toplam 6 yerleşkede; 4 enstitü, 8 fakülte, 1 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulunda yaklaşık 11.000 öğrencimiz ve 460 personelimiz ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  2018 - 2019 eğitim-öğretim yılında 500’ü aşkın yabancı olmak üzere toplam öğrenci sayımızın 13.000 civarında, personel sayımızın ise 600’ün üzerinde olacağını öngörmekteyiz. YÖK’ten onay bekleyen 2 adet program ile birlikte, önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplamda 85 adet bölüm ve programla eğitim-öğretim faaliyetlerimize devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz’deki uluslararasılaşma faaliyetleri hakkında da bilgi veren Rektörümüz, ‘’ Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında, bu yıl 500’ün üzerine çıkacak olan misafir öğrenci sayımızın önümüzdeki yıl içerisinde 1.000’e ulaşmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda gerek tanıtım çalışmaları, gerekse misafir öğrencilerin tercihlerini etkileyen ulaşım, konaklama, burs vb. alanlarda kendileri ile ilgili kolaylıklar sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu hususta halkımızın da uluslararası öğrencilerimize kiralık ev konusunda ve diğer konularda desteklerini bekliyoruz. Üniversitemize bu yıl, 35 farklı ülkeden 5.000’den fazla uluslararası öğrenci başvuruda bulundu. Ancak üniversitemize başvuran her öğrenciyi kabul etmiyor, bu konuda seçici olmaya çalışıyoruz. Ayrıca Erasmus ve Mevlana programları çerçevesinde 61 uluslararası anlaşma yürürlüğe girmiş olup yaklaşık 30 anlaşma da imza aşamasındadır. Bu yıl içerisinde yaklaşık 35 öğrencimiz ile birlikte 15 akademik ve idari personelimiz de bu anlaşmalar çerçevesinde yurtdışına çıkacak olup yine bu anlaşmalar çerçevesinde yurtdışından da misafir öğrenci ve akademisyenler de üniversitemize gelecektir.” diye konuştu.

Üniversitemizin çeşitli akademik başarılarına da değinen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “2017 Yılı Üniversite Akademik Performans sıralamasında 108 devlet üniversitesi arasında 25’inci olma başarısını gösterdik ve aynı sıralamada Denizcilik Fakültemiz 1’inci oldu. Ayrıca, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen 2018 yılı Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’na göre; ‘Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet’ sıralamasında, 109 devlet üniversitesi arasında 12. sıraya yükseldik.” dedi.

Konuşmasının devamında Rektörümüz, “Şehir merkezinde bulunan tarihi Pertevniyal Hastanesi de yakın bir zamanda üniversitemize tahsis edilmiş olup rönevasyon ve restorasyon çalışmaları ile ilgili hazırlıklar devam etmektedir. Resterasyonunun tamamlanması sonrasında Pertevniyal Hastanesi ve hemen yanı başında benzer mimarida inşa etmeyi düşündüğümüz ilave hizmet binasında başta Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) kursları, Çocuk Üniversitesi ile ilgili kurs ve programlar ve kültür-sanat organizasyonları gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca bir tanıtım ofisi ve üniversitemiz vakfının da orada faaliyetlerini sürdürmesini düşünmekteyiz. İyi bir üniversite olmak iyi bir kütüphaneye sahip olmakla mümkündür. Bu doğrultuda kütüphanemiz çok kısa süre içerisinde özellikle dijital yayın sayısı bakımından iyi bir noktaya gelmiş bulunmaktadır. Kütüphanemizde basılı ve elektronik yayınların toplam sayısı 400 bine ulaşmıştır.  Kütüphanemiz ulusal lisans kapsamında EKUAL ULAKBİM üzerinden 18 adet veri tabanına erişim sağlamaktadır . Yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte 500 kişi kapasiteli ve 1.800 m2 büyüklüğündeki yeni kütüphanemiz hizmet vermeye başlayacaktır. Ayrıca üniversitemiz bünyesinde halihazırda 5 hakemli dergi yayın faaliyetinde bulunmaktadır. Bunlardan en eskisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz yönetimindeki ‘Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi (YEAD)’ olup 2003 yılından itibaren akademik dünyaya katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra yayın hayatına yeni başlamış olan ‘Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi (BANÜSAD)’, ‘Sağlık Bilimleri Araştırmaları Dergisi (BANÜ-SABAD)’, ‘Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Uygulamaları Dergisi (JİTSA)’ ve ‘Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Dergisi’ de ulusal ve uluslararası alanda bilim hayatına önemli katkılar verecektir.” açıklamalarında bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmasını sonlandırırken, “Bilişim alanında gerçekleşen yatırımların yanında, biri i-Mac Laboratuvarı ve biri de network eğitimi verebilecek niteliğe sahip bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplamda 11 adet bilgisayar laboratuvarı üniversitemiz bünyesinde mevcuttur. Denizcilik Fakültemiz’in 4 bölümü için biri simülasyon merkezi olmak üzere 7 adet laboratuvar ile Edincik yerleşkemizde de eğitim alanları oluşturulmaktadır. Üniversitemizde ayrıca, 6 yeni laboratuvar için de gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır, Ekim ayı itibariyle faaliyete geçecektir. Bu kapsamda, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bandırma Meslek Yüksekokulu ve diğer program ve bölümlerin ihtiyaç duyduğu laboratuvar ortamları en yeni teknolojilerle donatılmaktadır.” dedi. 

Yaklaşık iki saat süren basın toplantısının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gazetecilerin sorularını içtenlikle cevaplandırdı. Toplantı, Rektörümüz’ün, basın mensuplarına teşekkürlerini iletmesi ile son buldu.