Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2023

Üniversitemiz Akademik Gelişimini İstikrarlı Bir Şekilde Sürdürüyor

Kuruluşundan bugüne Üniversitemiz, her alanda olduğu gibi akademik alanda da hızla büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Üniversitelere yönelik olarak çeşitli kişi ve kurumlar tarafından gerçekleştirilen raporlar, istatistikler ve sıralamalarda Üniversitemiz her sene istikrarlı yükselişini sürdürmektedir.

Bu kapsamda;  Web of Science (WoS) istatistikleri, BANÜ Web of Science (WoS) istatistikleri, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen Yetkinlik Analizi Raporu, Nature Dergisi tarafından yapılan Nature Index sıralaması, Times Higher Education (THE) dünya üniversiteleri sıralaması, URAP sıralaması, AD Scientific Indeks sıralaması, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesi, Webometrics istatistikleri, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan DÜS ve TÜMA Raporları, Üniversitemiz Akademik Teşvik Sonuçları, yıllara göre Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen akademik yayınlar, vb. çalışmalar önem arz etmektedir.

Üniversitemizin akademik gelişimine ilişkin özet bir çalışma aşağıda yer almaktadır.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.