Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018

Gösterim: 2272

Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulu’nun Açılışı Gerçekleşti

Üniversitemiz Adalet Meslek Yüksekokulu’nun açılışı bugün gerçekleşti. Gerçekleşen açılışa Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Fehmi Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye İlhan, adalet camiasının değerli mensupları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversitemizin akademik ve idari yönetimi ile Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz katıldı.

Rektörlük Konferans Salonu’nda saat 13.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, üniversitemizin sosyal medyada da büyük ilgi gören “Sen, Umut Ol!” mottolu tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.

Tanıtım filminin ardından Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Ertan Demirkapı sözü alarak Adalet Meslek Yüksekokulu’nun üniversitemize kazandırılmasında emeği geçenlere ve başta Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu olmak üzere Adalet Meslek Yüksekokulu açılışımıza gelerek bizi onurlandıran adalet camiasına teşekkür etti.

Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Ertan Demirkapı’nın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, programın açış konuşmasını (ek dosyada tam metin olarak yer almaktadır) gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, başta Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu olmak üzere programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in açış konuşmalarının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu Adalet Meslek Yüksekokulumuz’un açılış dersini gerçekleştirdi. Köseoğlu, “Böyle bir açılışta bulunmaktan dolayı ne kadar mutlu oluğumu belirterek sözlerime başlamak istiyorum. Öncelikle kıymetli dostum, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e, üniversitesine Adalet Meslek Yüksekokulu kazandırılması için gerçekleştirdiği özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Adalet Meslek Yüksekokulu’nun açılışı dolayısıyla üniversitenin bu heyecanını görmek beni ayrıca mutlu etti. Ben, bugün burada iki sıfatımla bulunuyorum. Birincisi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi olmam ikincisi ise üniversite öğretim üyeliği sıfatım. Açılış dersi verecek olmam sebebiyle bugün, burada ağırlıklı olarak öğretim üyeliği sıfatımla bulunuyorum. Ülkemizin başına gelenler başka bir ülkede yaşansaydı Adliye mekanizması felç olurdu. Ama bizim 15 Temmuz’dan itibaren hiç durmadan işleyen bir yargımız var. Bu çok büyük bir başarı. Bu başarı bizim hakim ve savcılarımızın özverili çalışmalarının sonucudur. Hakim ve savcılarımızın meslek bilinci ve ülke sevgisi ile bu travmayı çok şükür atlattık. Bu süreçte, bir takım ihraçlar yaşanmasından dolayı personel eksikliği söz konusu oldu ancak nicel olarak çok şükür bu eksikliğimizi tamamladık sayılır. Mevcut hakim ve savcı sayısı 15 Temmuz’da 16 bin civarındayken bugün 22 bine ulaşacağız. Ancak elbette önemli olan yalnızca nicelik değil. Bizler bu sayıyı iyileştirmemizin ardından, nitelik artırmaya yönelik çalışmalarımıza da ağırlık verdik. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyeliğim vesilesiyle çeşitli adliyelere gidiyorum ve orada yardımcı personel ihtiyacı ciddi olarak belirtiliyor. Bu yıl bu ihtiyacın 5200 kadarı karşılanacak. Önümüzdeki yıllarda da bu alım devam edecek. Bir ülkede nitelikli adalet hizmeti verilebilmesi için öncelikli olarak nitelikli personel ihtiyacının karşılanması gerekmektedir. Bu bağlamda Adalet Meslek Yüksekokulları ve mezunları devreye giriyor. Şu an Bakanlığımız’da 2.369 Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu çalışan bulunmakta. Bu sayı yetersiz ve bunu artırmamız gerekiyor. Ve bu sizin gibi öğrenciler sayesinde olacak. Unutmayın ki, bilgi bir şekilde elde edilir ancak “adalet” kavramını içselleştirmeniz bu eğitimde edineceğiniz en önemli kazanım olacaktır. En yakınınızla ilgili bir işlem yapacak bile olsanız adaletten asla ayrılmamalısınız. Ayrıca mutlaka hukuk eğitiminin temeli olan muhakeme yeteneğini edinmeniz ve etik değerleri içselleştirmiş olarak kendinizi yetiştirmeniz gerekmektedir. Kanunları ezberleyerek hukuk eğitimi olmaz. Hukuk, muhakeme ve yorum demektir. Sözlerimi fazla uzatmadan yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Üyesi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’na günün anısına plaket ve hediye takdim etmesinin ardından gerçekleşen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.