Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2019

Gösterim: 1109

Üniversitemiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Basın Yemeği Düzenledi

Üniversitemiz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Suat Uğur, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Ömer Şimşek ve basın mensupları katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Yeni bir yıla girdik. Hem yeni yıl için hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla sizlerle toplanmış olduk. Ben de bu vesileyle yeni yılınızı tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü de kutluyorum. Bugüne kadar genelde basın toplantıları sebebiyle bir araya geldik. Dolayısıyla sizler sordunuz, bizler cevaplandırdık. Sizleri üniversitemiz ve çalışmalarımız hakkında bilgilendirdik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen basın yemeğinde sizlerin, Bandırma ve Üniversitemiz ile ilgili görüş ve önerilerinizi dinlemeyi arzu ediyoruz. Ayrıca sorularınız olacaksa onlara da cevap vermekten mutluluk duyacağız.” dedi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, konuşmasının devamında “Sizlerle bir araya gelmişken üniversitemizle ilgili önemli birkaç gelişmeyi de sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle Bandırma’nın ve bölgemizin önemli bir talebi olan Tıp Fakültesi hakkındaki gelişmeyi sizlere aktarayım. Geçtiğimiz hafta içerisinde YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç ile gerçekleştirdiğim görüşmede Tıp Fakültesi kurulması noktasında olumlu görüş almış bulunmaktayız. Birkaç hafta içerisinde üniversitemize Tıp Fakültesi kurulması konusunda YÖK’ten olumlu karar çıkmasını beklemekteyiz. Tabi bu aşamadan sonra Sağlık Bakanlığı görüşü ve Cumhurbaşkanımızın onayı evresine geçilecektir. 4-5 ay içerisinde sürecin tamamlanarak Tıp Fakültemizin Üniversitemize, Bandırma’ya ve bölgemize kazandırılmış olmasını ümit ediyorum. Geçtiğimiz hafta içerisinde ikinci önemli görüşmemiz Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile gerçekleşti. Merkez Yerleşke projemizde yaklaşık 11.000 metrekare olarak öngörülen Kapalı Spor Salonu, yeni hazırladığımız proje ile yaklaşık 28.000 metrekare kapalı alana sahip bir spor kompleksi haline dönüşmüş oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni projemize olur vererek ilgili birimlere işlemler için projeyi yönlendirmiş bulunmaktadır. Yaklaşık 3 ay içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde gerekli işlemlerin tamamlanarak Kapalı Spor Salonumuzun ihalesini gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Daha önceki toplantılarımızda meslek yüksekokullarımızla ilgili, Gönen Meslek Yüksekokulumuzun bilişim üzerine, Manyas Meslek Yüksekokulumuzun iletişim ve sosyal bilimler üzerine, Erdek Meslek Yüksekokulumuzun sanat üzerine, kurulacak olan Bandırma OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun teknik bilimler üzerine, Bandırma Meslek Yüksekokulumuz’un ise karma olarak eğitim vermesi planlanmıştır. Yeni kurulan Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz da zaten kendi ihtisas alanlarında eğitim vereceklerdir. Böylece her meslek yüksekokulumuz bir uzmanlık alanı olarak belirlenmiştir. Burada özellikle Gönen’de açacak olduğumuz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili birkaç söz etmek istiyorum. Gönen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hayata geçirmek için somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu hususta Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile ortak çalışmalarımız devam ederken Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’ndan da destek almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gönen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için yer tahsisinde bulunan ve projenin her aşamasında bize destek veren Gönen Belediyesi’ne de teşekkür ediyoruz. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Gönen’in ilgili bakanlıklar tarafından yeni bir sınıflandırma olarak ilan edilecek beş sağlık kentinden biri olacağına da yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

Eski Pertevniyal Hastanesi olarak bilinen ve üniversitemize yakın zamanda tahsisi yapılan yerin durumu ile ilgili Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Şehir merkezinde yer alan ve eski Pertevniyal Hastanesi olarak bilinen binanın en kısa sürede restorasyonunu tamamlayarak şehir insanına yönelik olarak başta Sürekli Eğitim Merkezi ve Çocuk Üniversitesi olmak üzere üniversite olarak birçok faaliyetimizi bu mekanda gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Tabi proje-onay-bütçe oluşturma konusunda zamana ihtiyacımız var. Ancak en hızlı şekilde bu süreçleri tamamlayarak üniversitemizin özellikle de şehir insanına hizmet verecek önemli bir birimini Bandırma’ya kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Basın yemeği, gazetecilerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


Fotoğraflar