Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2020

Gösterim: 1554

T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde “Yetenek Her Yerde” Sloganıyla Düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı Edirne’de Gerçekleşti

Üniversitemizin paydaş olduğu ve T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde “Yetenek Her Yerde” sloganıyla 10 ayrı ilde düzenlenecek olan bölgesel kariyer fuarlarının ilki 24–25 Şubat 2020 tarihlerinde Edirne’de Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan; Trakya Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi paydaşlığında organize edilen fuara 87’si kamu, 208’i özel sektör olmak üzere toplamda 295 kurum, kuruluş ve şirket katılmış, on binlerce öğrenci ve vatandaşımız da bu kurum, kuruluş ve şirketlerle bir araya gelmişlerdir.

Bölgenin en büyük ve en geniş katılımlı organizasyonu olma özelliğine sahip olan ve Üniversitemizin de stant açmış olduğu Trakya Kariyer Fuarı’na Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Armağan Türk ve Öğr. Gör. Dr. M. Cem Aldağ katılım göstermişlerdir.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Birlik, Aselsan ve Kale Group sponsorluğunda düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı’nda paydaş üniversiteler, Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi rektörleri ile Üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katılımıyla gerçekleşen “İstihdamda Üniversitelerin Rolü” konulu panel büyük ilgi gördü.

Ev sahibi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun moderatör olduğu panelde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmacı olarak yer aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir panelde yaptığı konuşmada “Trakya Üniversiteler Birliği’nin Türkiye’de yükseköğretim alanında en aktif çalışan birlik olduğunu ve bu birlikteliğin bir meyvesi olarak Trakya Kariyer Fuarı’nda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Öğrencilerin, üniversiteyi bitirdiklerinde birer iş sahibi olmasını umduklarını ve bu fuarların bu umuda kapı açtığını ifade eden Prof. Dr. Süleyman Özdemir “Üniversite olarak eğitim öğretimde, araştırma geliştirmede başarılı olmak istiyoruz. Eğitim öğretim dediğimizde istihdam bu alana giriyor. Üniversitelerin en büyük görevi, iş piyasalarının ihtiyaç duyduğu donanımlı bireyleri yetiştirmek. Üniversitelerin bu görevinin yanında öğrencilerimizin de çok çalışarak ellerinden gelen gayreti göstermesi gerekiyor. Öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini artırmak için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Türkiye, çok hızlı gelişen ve büyüyen bir ülke. Bu doğrultuda yükseköğretim de gelişiyor. 207 üniversitesi, 8 milyon öğrencisi olan bir yükseköğretim sisteminden bahsediyoruz. Üniversiteleşme oranında dünyada önde gelen ülkelerdeniz. Tabii ki burada kalite de ön plana çıkıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak kalitemizi geliştirmeye yönelik uygulamalı eğitimlere önem veriyoruz. Trakya Üniversitesi’ni örnek alarak, 3+1 İş Yeri Uygulama Eğitimi’ne biz de geçtik. Bandırma OSB’nin içinde bir meslek yüksekokulu açtık. Bu sayede, sanayicinin gerek istihdam gerekse teknik bilgi açısından ihtiyacına karşılık veriyoruz. Aynı zamanda, lisansüstü öğrencilerimizi de yine sanayimizle entegre etmeye çalışıyoruz. Tüm bu adımlarla eğitime verilen önemin gelişmişlikle yakından ilişkili olduğuna inanıyorum. 15 sene içerisinde de gelişmişliğimizin daha da artacağına inanıyorum.” dedi.


Fuarda, Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Merkezimizin organizasyonuyla bölgemizin önemli firmalarından Minteks San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özkan İrman “Bilmekle Başlar Her Şey“ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunum katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Üniversitemizin paydaş olduğu ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde “Yetenek Her Yerde” sloganıyla, aktif, dinamik, kendine güvenen, bilgi ile donanımlı akademik gelişmişliğini tamamlayan ve bilgisini, emeğini kurumsal ve özel sektörde her alana duyurmak isteyen kişilere bir yol sunmak amacıyla düzenlenen ve Bölgesel Kariyer Fuar’larının ilki olan Trakya Kariyer Fuarı 25 Şubat 2020 tarihinde sona erdi.