Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2020

Gösterim: 1793

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kuruluşunun 100. Yıl Dönümü ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Dolayısıyla Mesajı

 

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın "100. Yıl Dönümü"nü kutluyor olmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

 

23 Nisan 1920 tarihi, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Türk Milletinin ulusal egemenliğinin tescillendiği tarihi bir gündür. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açıldığı bu önemli tarihin çocuk bayramı olarak ilan edilmesi, millet olarak çocuklara verilen değerin de önemli bir göstergesidir.

 

Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlüğüne olduğu kadar, sevgiye, barışa, kardeşliğe, birlik ve bütünlüğe vurgu yapan bu önemli gün, sadece Türkiye'deki çocukların değil, ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır.

 

23 Nisan, aynı zamanda Üniversitemizin de kuruluş tarihidir. Üniversitemizin 23 Nisan 2015 tarihinde kurulmuş olması, bizler için büyük bir mutluluk, gurur ve motivasyon kaynağı olmuştur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının ilk ve tek bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yılını en içten duygularımla kutluyor, TBMM’nin  kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

 

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör