Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020

Gösterim: 668

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Berat Kandili Dolayısıyla Mesajı

Dinimizde rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç aylar içerisinde yer alan ve Ramazan ayının müjdecisi olan, kurtuluş, af ve günahlardan arınma anlamına gelen Berat Kandili, sınırsız merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlarımızdan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz müstesna zaman dilimlerinden birisidir.

Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beraatımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı da öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Ayrıca ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi manen planlamamız ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Umut, huzur ve müjde gecesidir.

Tüm insanlık olarak içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde, böylesi önemli bir gecenin kıymetinin anlaşılmasını, hepimiz için bir umut ve zorluklardan kurtuluşumuza vesile olmasını temenni ediyor, başta öğrencilerimiz ile personelimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum.

 

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör