Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2023

Gösterim: 703

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in “59. Kütüphane Haftası” Dolayısıyla Mesajı

Ülkemizde her yıl Mart ayının son haftası, okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerimizin gelişmesi için gerekli bilinci oluşturmak amacıyla “Kütüphane Haftası” olarak kutlanmaktadır. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, nasıl ki eğitimin, bilimin ve sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, aynı şekilde kitapların ve kütüphanelerin olmadığı bir dünya da düşünemeyiz. Üniversiteler en üst seviyede eğitim verilen, araştırma yapılan ve bilgi üretilen kurumlar, kütüphaneler ise eğitim ve araştırma çalışmalarına en çok katkı sunan mekânlardır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bu gerçekten hareketle zengin, güçlü ve donanımlı bir kütüphaneye sahip olmak için 2019 yılında bölgenin en modern ve donanımlı kütüphanesi olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi’ni inşa ettik.  Her geçen gün yayın sayısını artırmaya devam eden kütüphanemiz 54 veri tabanı, 82 bin basılı, 4 milyonu aşkın elektronik kitap ile hizmet sunmaktadır. 

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanemiz sadece öğrencilerimize değil, aynı zamanda yerleşkemize komşu olan Liseler Vadisi öğrencileri başta olmak üzere şehrimizdeki diğer öğrencilere de hizmet vermekte, özellikle üniversiteye hazırlanan yavrularımıza gerek kütüphane hizmetleri gerekse de sınava hazırlık kitapları ile ciddi bir katkı sağlamaktadır. Araştırmacıların bilgiye en doğru ve en hızlı şekilde ulaşmaları için çalışan ve şehrimizin kütüphane ihtiyacını karşılayan kütüphanemiz 7/24 kullanabilmektedir.

Ülkemizde kitap sevgisinin artması temennisiyle bu anlamlı haftanın, ülkemizin eğitim ve kültür hayatının gelişimine katkı sağlamasını diliyor, 59. Kütüphane Haftanızı kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör


Fotoğraflar