Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2023

Gösterim: 1242

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla Mesajı

Ağustos ayı içerisinde hem Türklere Anadolu kapılarının açıldığı büyük Malazgirt Zaferi’nin 952. yıl dönümünü hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü milletçe kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

30 Ağustos 1922 tarihinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimiz ve kahraman ordumuz, tarihe altın harflerle yazılan bir mücadeleyle Başkomutanlık Meydan Muharebesini kazanarak birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağını kanıtlamıştır. Pervasız bir işgalle tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğarak şahlanışının temsili olan 30 Ağustos 1922 tarihi, 101 yıl önce yediden yetmişe kenetlenen milletimizin kurtuluş mücadelesini zafere taşıyan kahraman ordumuzun bizlere hediyesidir.

Coğrafyayı salt toprak parçası olarak görmeyen, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" anlayışıyla bayrağımızı indirmeye, vatanımızı ele geçirmeye çalışan düşmanlara tarihin hiçbir döneminde fırsat vermeyen ecdadımızı bu anlamlı, güzel günde bir kez daha anıyor, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak emanetçisi olduğumuz Cumhuriyet ve kazanımlarının bekası için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimiz ile gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR
Rektör

 

 

    


Fotoğraflar