Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2022

Gösterim: 892

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Dolayısıyla Mesajı

Anadolu’nun Türk yurdu haline geldiği Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yaşandığı 26 Ağustos 1071 tarihinden 851 yıl sonra 1922 yılında, yine aynı tarih olan 26 Ağustos günü başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos 1922’de bir kez daha zaferle taçlanmış ve ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştır. 

Bağımsızlığı onurlu bir yaşamın temeli olarak gören ve her ne pahasına olursa olsun boyunduruk kabul etmeyen milletimizin zaferle dolu şanlı geçmişinde 30 Ağustos tarihinin önemi çok büyüktür. Coğrafyayı salt toprak parçası olarak görmeyen, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" anlayışıyla bayrağımızı indirmeye, vatanımızı ele geçirmeye çalışan düşmanlara tarihin hiçbir döneminde fırsat vermeyen ecdadımızı bu anlamlı, güzel günde bir kez daha anıyor, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak emanetçisi olduğumuz Cumhuriyet ve kazanımlarının bekası için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu yıl 100. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşadığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimiz ile gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR
Rektör


Fotoğraflar