Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2022

Gösterim: 898

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Dolayısıyla Mesajı

23 Nisan 1920 tarihi, ezelden beri bağımsızlığına düşkün aziz milletimizin savaş, zorluk ve yokluklar içerisinde büyük bir mücadele örneği gösterdiği, ulusal egemenliğimizin tescillendiği, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı tarihi bir gündür. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden millet olarak ülkemizi işgal eden düşmanlara karşı büyük bir direniş göstererek tarihte eşine az rastlanır Kurtuluş destanını yazmış olmamızda, halkımızın temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin teşekkül etmesi ve göstermiş olduğu büyük mücadele belirleyici rol oynamıştır.
Egemenliğimizin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tescillendiği böyle kıymetli bir günün geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilmiş olması ülke olarak çocuklara verdiğimiz değer ve sevginin bir göstergesi, ortak amacımız ise çocuklarımızın mutlu, sağlıklı, eğitimli ve özgür düşünceli bireyler olarak yetiştirilmeleridir.


23 Nisan 2015 tarihinde kurulmuş ve eğitim-öğretim faaliyetlerine böylesi anlamlı bir günde başlamış olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak işte bu amaç doğrultusunda “Yeni Nesil Devlet Üniversitesi” anlayışıyla bilgili, nitelikli, her anlamda donanımlı, yarınlara umut olacak gençler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir taraftan, kurulduğu günden bugüne istikrarlı yükselişini sürdüren Üniversitemizin 7. kuruluş yıl dönümünü kutluyor olmanın haklı gururu, diğer taraftan da meclisimizin kurulduğu ve tüm dünya çocuklarına armağan edildiği bu güzel günün coşkusu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yıldönümünü kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör


Fotoğraflar