Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2023

Gösterim: 714

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla Mesajı

İstiklal mücadelemiz için milat kabul edilen, yokluk, zorluk ve imkânsızlıklar içerisinde girilen ve sonunda destansı bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 günü, Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki heyeti Samsun’a taşıyarak Kurtuluş Zaferi’nin anlamlı bir simgesi haline gelen Bandırma Vapuru vesilesi ile adından söz ettiren Bandırma’mız, bu kutlu mücadelede düşmana karşı son kurşunun atıldığı yer olması sebebiyle de çok büyük bir öneme sahiptir. Üniversitemizin ismi işte o son kurşunun atıldığı ve ülkemizin düşmanlardan temizlendiği büyük gün olan 17 Eylül tarihinden gelmektedir. Üniversitemizin mottosu da yine, tek yükü umut olan Bandırma Vapuru’ndan esinlenerek “Sen Umut Ol” şeklinde belirlenmiştir. 


Bağımsızlığımız adına oldukça önemli bir tarih olan 19 Mayıs gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlerimize armağan edilmesi ve spor bayramı ilan edilmesi, gençlerimize ve spora verilen değerin bir göstergesidir. Geleceğe umut dolu gençler yetiştirmek üzere var gücüyle çalışan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bizler de spora ve sporcuya büyük önem veriyoruz. Spor Bilimleri Fakültemiz bünyesinde bu eğitim-öğretim yılı içerisinde açılışını yaptığımız Spor Kompleksimiz ile öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim almasını sağlamak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek başarılı sporcular yetiştirmek için gayret ediyoruz.  


Güzel ülkemizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin özverili çalışmaları ile daha başarılı yarınlara kavuşacağına inanıyor, tarihin akışının değiştiği, milli mücadele meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs tarihinin birlik ve beraberliğimizi arttırmaya vesile olmasını temenni ediyorum. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile Samsun'a ayak basması ile başlayan Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını, şehitlerini ve gazilerimizi bu anlamlı günde saygı ve rahmetle anıyor, gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Rektör


Fotoğraflar