Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2022

Gösterim: 1049

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla Mesajı

16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile başlayan yolculuk bağımsızlık meşalemizin fitilini ateşlemiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs sabahı Samsun'a çıkışı ile milli mücadelenin ilk adımı atılmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşunda bir milat, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan bu önemli günün Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü gençlere armağan etmesi son derece anlamlıdır. “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözü ise gençlerimizin hem donanımlı hem de değerlerine bağlı olması gerektiğini bizlere öğütlemektedir. 

Bandırma Vapuru’nun Samsun’a hareketiyle başlayan Kurtuluş Savaşı mücadelemiz Bandırma’da son kurşunun atılması ve düşmanın denize dökülmesiyle zafere ulaşmıştır. Bu bağlamda Bandırma’nın ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için ayrı bir konumu ve önemi vardır. Bizler de bu sorumluluğun bilinciyle Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizin bilgili, donanımlı, çok yönlü olması için uğraşıyor, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak zamanın gerekliliklerini göz ardı etmeden “Yeni Nesil Devlet Üniversitesi” anlayışıyla yeni nesiller yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Üniversitemiz bünyesinde kurulan ve pek çok farklı branşta faaliyet gösteren spor takımlarımızın yanı sıra ülkemizde bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye Üniversitelerarası Espor Turnuvası”na, E-Spor ve Ekonomisi Uygulama ve Araştırma Merkezimizin (BANÜ-ESPOR) çalışmaları ve katılımları ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi böylesi anlamlı bir günde ev sahipliği yapıyor olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. 

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü