Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2023

Gösterim: 835

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" Dolayısıyla Mesajı

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından 12 Mart 1921’de, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’mız “Korkma!” diye başlamaktadır. Çünkü zorluk, yokluk ve imkansızlıklar içerisindeki ecdadımızın büyük bir inanç, azim ve emsaline az rastlanır bir cesaretle dünyanın en donanımlı ordularına karşı kazanmış olduğu büyük zaferde olduğu gibi, hiçbir zaman yılmayan, hiçbir güç karşısında korkmayan aziz milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde bugüne kadar her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir ve inanıyorum ki bundan sonra da gelmeye devam edecektir. 

Kabul edilişinin 102. yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu önemli günde, “Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" diyerek böylesi kıymetli bir eseri kaleme alan ve Türk milletine armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm İstiklal şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum. 


Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör


Fotoğraflar