Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018

Gösterim: 793

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Yeni Açılışı Yapılan "İstanbul Havalimanı"nda Düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan "İstanbul Havalimanı’nda" düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na katıldı. Tamamlandığında dünyanın en büyük ve en modern havalimanı olacak yeni havalimanı açılış törenine dünyanın dört bir yanından devlet başkanları ve üst düzey yetkililer katıldı.

 

Törenin açış konuşmasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün burada iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Dünyanın en büyükleri arasında yer alan İstanbul Havalimanımız’ın açılışını, yurt dışından gelen kıymetli dostlarımızla yapıyoruz. Yaklaşık 76,5 milyon metrekarelik bir alana inşa edilen ve ilk etapta 3 pistle açılan havalimanımız toplamda 6 pisti, paralel taksi yolları, 2 milyon metrekareyi bulacak kapalı alanı, 6,5 milyon metrekare apron büyüklüğü, terminalleri arasındaki ulaşımı sağlayacak raylı sistemi, kargo ve genel havacılık terminalleri, kapasiteyi karşılayacak büyüklükteki kapalı ve açık otoparkları, destek birimleri, sosyal tesisleri, diğer tüm üniteleri ile gerçekten dev bir eserdir. Önümüzdeki 10 yıl boyunca bu havalimanımız büyümeye devam edecektir. Kendi enerjisini üreten, çevreci, tabiat dostu ve engelsiz bir proje olan havalimanımızdaki hizmetler için 120 bin kişi görev yapacaktır. Havalimanımızdaki her birim uluslararası standartların üzerinde son teknolojiye sahip şekilde tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Şehir merkezine karayolu, raylı sistem ve deniz yoluyla alternatifli ulaşım imkanları sağlanacaktır. İstanbul Havalimanı’nın tüm dünyaya, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünün gururunu da bugün hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun." diye konuştu.


Fotoğraflar