Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2024

Gösterim: 400

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un Berat Kandili Mesajı

İçinde bulunduğumuz mübarek üç aylardan Regaip ve Miraç Kandili’nin ardından Berat Kandili’ne de ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın müjdecisi, bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimizi sorgulama ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunan Berat Kandili; Ramazan-ı Şerife, günah ve yüklerimizden beraat ederek girme gecesidir.

Berat Kandili, bizler için hayra giden yolları arama gecesidir. Kırılan kalpleri onarmak, dargınlık duvarlarını yıkmak, kin, nefret ve intikam duygularını aşmak, affedici ve bağışlayıcı olmak için bir vesiledir. Rabbimizin mağfiretine nail olabilmek için üzerimize düşen manevi görevlerimizi yerine getirerek Kandilimizi fırsata çevirmeliyiz. Bu rahmet yüklü gecede iyilik temenni ederek affedici olmalı, dargınlıkları da gidermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandili'nin bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyor, birlik ve beraberliğimizin güçlenerek arttığı, sağlıklı, huzurlu, mutlu, ve umut dolu günlere erişebilmeyi temenni ediyor, başta öğrencilerimiz ve personelimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyorum.

Prof. Dr. İsmail Boz
Rektör


Fotoğraflar