Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024

Gösterim: 441

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü Dolayısıyla Mesajı

Millet olarak büyük bir fedakârlık ve azim göstererek kazandığımız destansı zaferin 109. yıl dönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yüce ecdadımızın kadın-erkek demeden 7’den 70’e hep beraber kazandığı bu büyük zafer, Türk Milletinin tüm imkânsızlıklara rağmen, “Çanakkale Geçilmez” diyerek vatanını korumak için verdiği mücadelenin şanlı destanıdır. Çanakkale Deniz Zaferi, vatan coğrafyasında yaşayan farklı kültürlerin, bu ülke için en zor zamanlarda nasıl bir araya gelebildiğini göstermiş, milli birlik ve beraberliğimizin sembolü olmuştur.

Tarihin en büyük direniş destanlarından birinin yazıldığı yer olan Çanakkale; bütün haçlılara, emperyalistlere, İslâm'ın son kalesi Türk bayrağının düşürülemeyeceğini haykırdığı diriltici bir destan, bir ruhtur.

Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; “Eski dünya, yeni dünya, bütün akvam-ı beşer, Kaynıyor kum gibi, tufan gibi, mahşer mi, hakikat mahşer” diyerek ifade ettiği Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, millet olma şuurunu canlı tutan en büyük ilham kaynağıdır.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bizlere düşen en büyük sorumluluk ise ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmak, Çanakkale ruhunu, heyecanını, azmini ve kararlığını her daim yaşatmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm ulusumuzun Türk tarihinde derin izler bırakan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünü en kalbi duygularla kutluyor, bize bıraktıkları eşsiz miras ve verdikleri mücadelenin ruhuyla başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale’de bu destanı yazan isimsiz nice kahramanlarımızı minnet ve saygıyla anıyorum. 
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Prof. Dr. İsmail Boz
Rektör


Fotoğraflar