Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2024

Gösterim: 327

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz’un "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" Dolayısıyla Mesajı

Aziz Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. 

İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştirirken, her bir mısrasında bizleri biz yapan değerleri yansıtmaktadır. Şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak uğruna canını feda etmekten kaçınmayan Türk Milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı, bugün hala Türk gençliğine rehberlik etmektedir. 

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması sonrasında 12 Mart 1921’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı, milletimizin azmini, inancını ve kararlılığını özetleyen muazzam bir eserdir. İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü”nde; bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı bizlere armağan eden, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını minnet, rahmet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. İsmail Boz
Rektör


Fotoğraflar