Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2018

Gösterim: 5350

Rektörümüz Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Temel Atma Törenine Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Valiliği himayelerinde, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel atma törenine katıldı. Törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Belgin Uygur, Dr. Mustafa Canbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen, hastane arazisi bağışçısı Hikmet İşeri ile il ve ilçe protokolü katıldı.

Yeni Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet binası 30 ünit kapasiteli olup, bodrum kat da dahil 5 katlı olarak yapılması planlanmaktadır. 1.000 m2 oturma alanına sahip binanın, toplam kapalı alanı 3.960 m2 ‘dir. Çocuk Polikliniği, Protez ve Cerrahi Poliklinikleri de bulunan yeni Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Şubat - Mart 2019 tarihleri arasında hizmete açılması hedeflenmektedir.

Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel atma töreninin açış konuşmasını Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe yaptı. Kelemençe, “Türkiye sağlıkta önemli yol alıyor, ayrıca devlet diş sağlığına da çok önem veriyor. Balıkesir’de bulunan 3 ağız ve diş sağlığı merkezi ile yıllık ortalama 751 bin kişiye diş sağlığı hizmeti vermektedir. Bu merkezlerle her türlü diş sağlığı tedavisini yapabiliyoruz.’’ dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Milletvekili Yavuz Subaşı’nın da birer konuşma yaparak hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, “ Fiziki anlamda yapılan, kazandırılan yüzlerce, binlerce hastanemiz oldu. Teknik anlamda da çok ileri düzeye geldik. Yetmedi ağız ve diş sağlığı, farklı farklı branşlarda hastaneler kuruyoruz. Artık sağlık çalışanları insanlara iyi muamelede bulunuyor. Ben huzurlarınızda tüm sağlık çalışlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanlarına yapılan yanlış davranışları kınıyorum. Türkiye’nin geldiği seviyenin asla Bandırma’da gerisinde kalmaz hatta en önde koşan ilçelerden bir tanesi olacak. Buradaki her türlü sağlık hizmetini hemşerilerimizin en üst düzeyde alması için tüm ilin siyasetçileri seferber oldu. Her gün bu şehirde sağlık için yeni bir şeyler sunuluyor. İnsanlarımızın bu zor anında yanında olabilmek için gayret sarf ediyoruz. Ben burayı bağışlayan Hikmet İşeri beye de çok teşekkür ediyorum. Bandırmamıza ağız ve diş sağlığı merkezi hayırlı olsun.” dedi.

Bandırma Sasfag Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam eden temel atma töreni, protokolün sembolik olarak temel atma işlemini başlatan butona basması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.