Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2023

Gösterim: 678

Endonezyalı Öğrencilerimiz Reyhanlı'da Çadır Kent Kurulumunu Tamamladı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Bandırma Temsilciliği koordinasyonunda, üç Endonezya yardım derneği ve Üniversitemiz Endonezyalı öğrencileri liderliğinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 100 çadırlık çadır kent kurulumunu tamamladı.
AFAD koordinasyonunda faaliyet gösteren, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-TÖMER) akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Muhammed Salih Kapcı ve 12 Endonezya’lı öğrenciden
oluşan gönüllü ekibimiz, aynı bölgede çocuklara kırtasiye malzemesi ve yetişkinlere yönelik mont ve battaniye dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca Kahramanmaraş’ta akşam yemeği için 7000 kişiye yemek ikramında bulunan öğrencilerimiz, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde bulunan çadır kente 1000 kişilik yemek ikramı, çocuklara kırtasiye malzemesi ve oyuncak dağıtımı gerçekleştirdi. 
Bölgedeki çocukların psiko-sosyal durumunun iyileştirilmesi adına çeşitli etkinlikler gerçekleştiren ve oyunlar oynayan öğrencilerimiz, Elbistan’da çadır kentte ayakkabı ve hijyen malzemesi dağıtımı da gerçekleştirdi. Öğrencilerimizden oluşan gönüllü ekip, AFAD ile koordineli biçimde planlanan yardım etkinliğini tamamlayarak dönüş yaptı.