Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2019

Gösterim: 1021

Bandırma Bilim Sanat Merkezi Tarafından Hazırlanan ve Üniversitemiz Tarafından Desteklenen “TÜBİTAK 4004 Projesi”, Türkiye Genelinde Kabul Edilen 85 Projeden Biri Olmayı Başardı

Üniversitemiz adına Denizcilik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Sarı ile Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Alper Kılıç’ın görev aldığı “Denizden Karaya Bilim” adlı  “TÜBİTAK 4004 Projesi”, TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde kabul edilen 85 projeden biri olmayı başardı. 


Aynı zamanda Bandırma ilçemizin kabul edilen ilk TÜBİTAK 4004 Projesi olma niteliği de taşıyan ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan projenin yürütücüleri Edebiyat Öğretmeni Melek Dinçer, Matematik Öğretmeni Elvan İnan ve Felsefe Öğretmeni Funda Bulut, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i ziyaret ettiler.


Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i proje hakkında bilgilendiren ziyaretçiler, projenin amacının Balıkesir ilindeki öğrencilerin deniz ve kara ekosistemleri, çevre kirliliği, deniz ve kıyı devlet koruma alanları ile ilgili konularda bilinçlendirilmesi olduğunu ifade ettiler.


Üniversitemiz ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma Belediyesi, BANDAK, SUFOD, Erdek Dalış Kulübü, TEMA ve Merinos Araştırma Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilecek olan projenin yürütücüleri, üniversitemizin projeye vermiş olduğu büyük destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e teşekkür ettiler. 


Ayrıca, gerçekleştirilen ziyarette yer alan Üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Çocuk Üniversitesi) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Orhan Duman ile Bandırma Bilim Sanat Merkezi temsilcileri arasında karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesi konusunda da görüş birliğine varıldı.


Fotoğraflar