Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2019

Gösterim: 1250

Aksakal Umut Akkaya Ortaokulu’nda “Hemşirelik ve Sağlıklı Yaşam” ve “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” Konulu Eğitimler Düzenlendi

Üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ), Herkes İçin Sağlık Topluluğu ve Global İlişkiler Topluluğu’nun katkılarıyla, Aksakal Umut Akkaya Ortaokulu’nda çeşitli eğitimler düzenledi. 

Düzenlenen eğitimlere, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Orhan Duman ile müdür yardımcımız Öğr. Gör. Sertaç Ercan da katıldı.

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Orhan Duman, Çocuk Üniversitemiz’in kuruluş amacından ve planlanan projelerinden bahsetti.

Eğitimlerin bir bölümü, Herkes İçin Sağlık Topluluğu’muzun üyeleri ve öğrencilerimiz Huriye Aydın, Kadir Suna ve Melahat Gerentepe’nin hemşirelik mesleğinin tanıtımı, sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma ve bazı temel sağlık uygulamalarından oluştu. Eğitimlerin diğer bölümünde ise Global İlişkiler Topluluğu’muzun üyeleri ve öğrencilerimiz Hayriye Gülay, Dilan Büyükdeniz, Yeşim Kasar, Rümeysa Doğan ve Umutcan Kara tarafından video ve sunumlar eşliğinde sürdürülebilir kalkınma hedefleri, nitelikli eğitim, sürdürülebilir tüketim ve yenilikçilik gibi başlıklarda bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerden toplam 80 ortaokul öğrencisi faydalandı. Öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgi hem Çocuk Üniversitemiz hem de katkıda bulunan topluluklarımız açısından mutluluk vericiydi. Etkinlik ve eğitimler fotoğraf çekiminin ardından son buldu.