Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018

Gösterim: 1040

“2018 - 2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni” Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gerçekleşti

“2018 - 2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yükseköğretim camiasını bir araya getiren akademik yılı açılış törenine üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Rektör Danışmanı, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Şahin iştirak etti.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz” diye konuştu.


2002’de 76 olan üniversite sayısının bugün 205 olduğuna ve bu okullarda 7 milyon 611 bin öğrencinin eğitim gördüğüne işaret eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının 2014’te 48 bin, 2017’de 123 bin, bu yıl ise 143 bin olduğunu hatırlattı. Yabancı öğrenci sayısının, Türkiye hakkında olumsuz propagandaların tüm hızıyla sürdüğü bir dönemde artmış olmasına dikkat çeken Cumhurbaşkanımız,  Türkiye’nin, 17 yıl önce 1 milyonu bulmayan yükseköğrenim kapasitesi sebebiyle, üniversite kapılarında yığılan öğrencilerinin utancıyla yaşayan bir ülke olduğunu ifade etti.


Yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesinin 640 bine ulaştığını, isteyen her öğrenciye kredi ve burs verildiğini belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl kredi- burs miktarlarının lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada bin 500 liraya, yurtlarda kalan öğrencilerin günlük beslenme yardımını ise 8 liraya yükselttiklerini açıkladı. Bu yıl 3 bin 300 doktora öğrencisine 150 bin lisans öğrencisine karşılıksız burs verileceğini, yükseköğrenim yurtlarının fiyatlarında da bu yıl hiçbir artışa gidilmeyeceğini sözlerine ekleyerek yükseköğrenimde pek çok meseleyi çözdüklerini kaydeden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonra kaliteye odaklanılması gerektiğini dile getirdi.


Dijital Dönüşüm Ofisiyle, üniversitelerin ve özel sektörün desteğiyle büyük bir teknoloji hamlesi başlatmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,   İnsan Kaynakları Ofisi aracılığıyla da, üniversite öğrencilerinin geleceğini yakından ilgilendiren çalışmalar gerçekleştirmeyi planladıklarını açıklayarak, “Bu çerçevede yapacağımız ilk işlerden biri, yükseköğretimde yetenek yönetimi sistemine geçmektir. Üniversitelerimizden mezun olan en yetenekli öğrencilere çok özel kariyer fırsatları sunarak kamuda veya özel sektörde değerlendirilebilmelerini sağlayacağız” dedi.


Değişim, reform ve yenilik iradesine sahip çıkarak bu yolda kararlılıkla ilerledikleri sürece önlerinde kapalı hiçbir kapının kalmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Siz değerli hocalarımızı bu sürecin mimarı, inşacısı ve taşıyıcısı olarak görmek istiyoruz. Üniversitelerimizin ve akademisyenlerimizin atalete düştüğü bir yerde toplumumuzun çok büyük atılımlar içine girmesini beklemek beyhudedir” ifadelerine yer verdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, "2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni"ndeki konuşmasında, Yükseköğretimin dünyanın her yerinde dinamik ve canlı olduğuna işaret ederek, bunun özellikle son 10 yılda Türkiye'de de sürekli genişleyen ve büyüyen bir yapıda olduğunu vurguladı.


Tören sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve üniversitemiz heyeti Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


Fotoğraflar