Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018

Gösterim: 4459

2017 - 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2017 - 2018 eğitim-öğretim yılı mezunları için Bandırma 17 Eylül Stadyumu’nda mezuniyet töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen mezuniyet törenine, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bandırma Meslek Yüksekokulu,  Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu ve Erdek Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na vekaleten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya vekaleten Bandırma Belediye Bakan Vekili Sami Türkmen, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu başta olmak üzere il ve ilçe protokolü, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile üniversitemiz Akademik personeli ve öğrencilerimizin aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Mezuniyet Törenimiz, bayrak ve flama eşliğinde mezun öğrencilerimizin gruplar halinde tören geçişi yapmalarının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından sahne alan üniversitemiz Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

Üniversitemiz birincisi Merve Yıldırım yaptığı konuşmada,  ‘’Mezuniyet törenimizde bulunarak bizleri onurlandırdığınız için saygılarımı sunuyorum. Hem hemşirelik bölüm birincisi hem de üniversite öğrencilerini temsilen bu konuşmayı yaptığım için gururluyum. ‘’ dedi.

Yıldırım, ‘’Seçtiğimiz meslekte başarılı olmanın anahtarı üniversitemizde verilmiştir. Tatlı heyecanlarla başladığımız serüvenimiz bugün sona eriyor. Her son yeni bir başlangıçtır. Desteklerini her zaman hissettiğim ailem ve yol arkadaşıma teşekkür ediyorum. Çağa ayak uydurarak yapmamız gereken ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmektir. Ülkemizi sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda en iyi yerlere getirmeliyiz. Mezun olan tüm arkadaşlarıma mesleki hayatlarında başarılar diliyorum.’’ diye konuştu.

Sözlerine Atatürk’ün eğitimle ilgili şu sözleriyle devam eden Yıldırım, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız şanlı, ya da esaret ve sefalete terk ede. Bizler bu söz doğrultusunda daima özgür bir millet olarak yaşamaya devam edeceğiz. ‘’ diyerek sözlerini bitirdi.

Mezuniyet töreninin açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, misafirlere hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı. Rektörümüz, “Bugün burada toplanmamızın nedeni, ailelerin gözbebeği, bizim de varlık sebebimiz olan 2.775 son sınıf öğrencimizi mezun etmek ve onların mezuniyet sevincini paylaşmaktır. Bu mezuniyet töreni sizler için bir son değil, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde kazandıklarınızı diğer insanlara ulaştırmak için yeni bir başlangıç olarak görülmeli. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin bu yeni döneme sizi çok ciddi bir donanımla hazırladığını umut ediyorum. Sevgili öğrencilerimizin çok kıymetli aileleri, bugün sizler için de bir bayram günü. Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, gözbebeğiniz evlatlarınız bugün mezun oluyorlar. Bugün sizler de bizler de çok mutluyuz. Sizler doğdukları andan itibaren büyük bir emekle çocuklarınızı büyüttünüz, bugünlere getirdiniz. Bu vatana hayırlı evlatlar yetiştirdiğiniz için siz velilerimize ülkemiz ve üniversitemiz adına teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin, 3. yaşını geride bırakmış genç, iddialı, emin adımlarla yoluna devam eden, dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversite olma yolunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu, 23 Nisan 2015 tarihinde kurulan üniversitemizin, 6 yerleşkesi, 8 fakültesi, 6 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu, 4 enstitüsü, 56 bölüm ve programı, 15 yüksek lisans ve 2 doktora programı (toplam olarak 73 bölüm ve programı), 430 civarında akademik ve idari personeli ve 11 bin civarındaki öğrencisi ile eğitim-öğretim ve araştırma hizmetlerini sürdürdüğünü ifade eden Rektörümüz, ‘’Yeni bir üniversite olarak yapacağımız daha çok iş var. Akademik ve idari kadrosunu giderek güçlendiren üniversitemiz, büyüme hedefleri doğrultusunda, bünyesine yeni fakülteler, yeni meslek yüksekokulları, yeni bölümler ve programlar eklemek üzere gerekli teşebbüslerde bulunmaktadır. Üniversitemiz hocalarının yapmış oldukları akademik çalışmaların da her geçen yıl sayıca ve nitelik olarak daha da artıyor olmasıdır. Son birkaç yıldır yapılmakta olan bir akademik performans sıralamasında üniversitemiz hızla basamakları tırmanarak 108 devlet üniversitesi içerisinde 25. sıraya yükselmiştir. Önümüzdeki yıllarda diğer tüm sıralamalarda da üniversitemizin yukarılara doğru çıkacağına hep birlikte şahit olacağız inşallah.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin önemli gündemlerinden bir tanesi de yerleşkelerinin tasarımıdır. Yerleşke bizim için büyük önem taşıyor. En son kurulan üniversitelerden biri olan üniversitemizin ülkemizdeki en iyi yerleşkeye sahip olması gerektiği anlayışı ve sorumluluğu ile 2016 yılının Mayıs ayında ulusal düzeyde bir yarışma düzenlemiştik. (Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Kentsel Tasarım Yarışması). Bu yarışma ile yükseköğretim kurumları arasında, son 23 yıl içerisinde yerleşke alanının bütüncül bir yaklaşımla, ulusal düzeyde bir kentsel tasarım yarışması ile planlamasının ve tasarımının yapıldığı ilk üniversite Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olmuştur. Bu anlamda üniversitemiz tarihi bir görev de üstlenmiştir.’’ ifadesini kullandı.

Rektörümüz konuşmasının devamında, ‘’Bugün itibariyle uzun eğitim serüveninde elde ettiğiniz birikimi pratikle, gayretle, çalışkanlıkla hayata geçireceğiniz yeni bir sürece ilk adımı atıyorsunuz. İş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize, ideallerinize olan sadakatinizi asla kaybetmemelisiniz. Kalpsiz bir beden nasıl cesetten ibaretse, değerlerinden ve köklerinden kopma pahasına elde edilen kariyer de aynı şekilde anlamsız, aynı şekilde soğuk, aynı şekilde ruhsuzdur. Sizlerin ne pahasına olursa olsun kazanmanın değil, hakkıyla, alınteriyle, etik ilkelere dikkat ederek kazanmanın çabası içinde olacağınıza inanıyorum. Sözlerimi sonlandırırken, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden bu yıl mezun olan öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.’’ dedi.

Balıkesir Valisi Sayın Ersin Yazıcı yaptığı konuşmada, ‘’Bu mutlu gününüzde yanınızda olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Bu mutluluğa vesile olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e teşekkür ediyorum. Hem anne baba,   hem öğrencilerimiz için bugün hayatlarında hep hatırlayacakları birkaç günden bir tanesidir. Sevgili anne babalar çocuklarınıza güvenerek bugünlere getirdiniz, bundan sonra da onlara güvenmeye devam ediniz. Okul bittikten sonra yaşayacakları sıkıntılar için onlardan desteklerinizi esirgemeyiniz.’’ dedi.

Sözlerine devam eden Yazıcı, ‘’Sevgili gençler bu ülkeyi gururla hiç düşünmeden sizlere teslim etmek istiyoruz. Burada aldığınız eğitimle bu ülkeye her alanda çok ciddi katkılar sunacağınıza gönülden  inanıyoruz.’’ ifadesi ile konuşmasını sonlandırdı.

Mezuniyet töreni programı, tüm akademik birimlerin birincilik plaketlerinin mezuniyet kütüklerine çakılmasıyla devam etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Hatice Erdem, Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Merve Yıldırım, Bandırma Meslek Yüksekokulu birincisi Dış Ticaret bölümü öğrencisi Sinem Öztütüniş, Erdek Meslek Yüksekokulu birincisi Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencisi Aysel Çoban, Gönen Meslek Yüksekokulu birincisi Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencisi Rahmi Görkem, Manyas Meslek Yüksekokulu birincisi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü Sema Çelik tüm meun öğrencilerimiz adına mezuniyet kütüğüne plaketlerini çaktılar. Dereceye giren öğrencilere altın hediyeleri takdim edildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi birincisi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Hatice Erdem, ikincisi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Aysun Gülaç, üçüncüsü Maliye bölümü öğrencisi Muharrem Ali Kepir’e başarı belgelerini, plaketlerini ve ödüllerini Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı takdim etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Hemşirelik bölümü öğrencisi Merve Yıldırım, ikincisi Hemşirelik bölümü öğrencisi Gülcan Güven, üçüncüsü Hemşirelik bölümü öğrencisi Derya Demir’e başarı belgelerini, plaketlerini ve ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir takdim etti.

Bandırma Meslek Yüksekokulu birincisi Dış Ticaret bölümü öğrencisi Sinem Öztütüniş, ikincisi Et ve Et Ürünleri Teknolojisi bölümü öğrencisi Yasin Tan, üçüncüsü Gıda Teknolojileri bölümü öğrencisi Simge Şentürk’e başarı belgelerini, plaketlerini ve ödüllerini Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir takdim etti.

Erdek Meslek Yüksekokulu birincisi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencisi Aysel Çoban, ikincisi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencisi Elif Arapoğlu, üçüncüsü Yerel Yönetimler bölümü öğrencisi Melahat Öztetik’e başarı belgelerini, plaketlerini ve ödüllerini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter’i Mehmet Gürbüz takdim etti.

Gönen Meslek Yüksekokulu birincisi Bilgisayar Programcılığı bölümü öğrencisi Rahmi Görkem, ikincisi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencisi Hasan Mert Ataş, üçüncüsü Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencisi İbrahim Kamil Yeniay’a başarı belgelerini, plaketlerini ve ödüllerini Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar takdim etti.

Manyas Meslek Yüksekokulu birincisi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü öğrencisi Sema Çelik, ikincisi Sosyal Güvenlik bölümü öğrencisi Cansu Cidal, üçüncüsü Sosyal Güvenlik bölümü öğrencisi Serkan Yorulmaz başarı belgelerini, plaketlerini ve ödüllerini Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu takdim etti.

Mezuniyet töreni programına katılan Bandırma Belediye Başkan Vekili Sami Türkmen’de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Ekonometri ve Uluslararası İlişkiler bölümünde dereceye giren öğrencilere plaket ve ödüllerini takdim ettiler.

Program tüm mezun öğrencilere bölüm hocaları tarafından mezuniyet belgeleri verilmesiyle devam etti. Sonrasında ise Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin yemin töreni gerçekleşti.

Yemin töreni sonrasında, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir eşliğinde tüm mezun öğrencilerimiz ve ailelerinin heyecanla beklediği kep atma törenine geçildi. Heyecanlı ve duygulu anların yaşandığı kep atma töreninde unutulmayacak renkli görüntüler oluştu.

Yaklaşık 2 bin 500 mezun öğrenci ve yaklaşık 7 bin öğrenci ailesinin katılımı ile gerçekleşen mezuniyet töreni, Ramazan Ayı münasebetiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik olarak vermiş olduğu iftar yemeği ile mezuniyet töreni programımız sona erdi.