Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018

Gösterim: 4954

Rektörümüz Bandırma Kitap Günleri Açılışına Katıldı

Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Bandırma Kitap Günleri açılışı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gerçekleştirilen ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in de iştirak ettiği açılış programına, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, , Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mustafa Kılıçgil, Yazarlar Ahmet Ümit, Mario Levi, Osman Balcıgil, Murat Güloğlu, Bestami Yazgan ve çok sayıda kitap sever katıldı.

Açılışta konuşma yapan Rektörümüz, kitap okumanın bir ülkenin gelişmesindeki katkısına dikkat çekerek, “Kaymakamlık ve Belediyemizi bu güzel etkinlikten dolayı kutluyorum. Kişi başına düşen milli gelir tek başına bir gelişmişlik ölçütü değildir. Bir ülkenin okumaya ne kadar zaman ayırdığı da bir gelişmişlik ölçütüdür. Ülke olarak biz 86. sıradayız ve maalesef bu bize yakışmıyor. Kitap okuma oranını yükseltmek için bütün kurumlara görevler düşüyor” dedi.

Bandırma Kitap Günleri’nin ilk gününde yazarlar ile okurları bir araya getirmek için söyleşi ve imza programları düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de söyleşileri ilgi ile takip ederek, yazar Osman Balcıgil’e günün anısına Bandırma Vapuru maketi hediye etti.

2-8 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan Bandırma Kitap Günleri’ne üniversite olarak ta katkı vermekteyiz. Bu kapsamda üniversitemiz, 4 Ekim Çarşamba günü Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in Bandırmalı kitapseverler ile bir araya gelmesine katkı sağladı. Kitap günlerinde kitabevi stantlarının yanında ayrıca Bandırma Kaymakamlığı, Bandırma Belediyesi ve üniversitemizin de stantları yer almaktadır.

Altı gün süresince çok sayıda yazar ile okuru buluşturacak olan kitap günleri ile kitap okuma alışkanlığının artırılması amaçlanmaktadır..