Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2022

Gösterim: 1096

Üniversitemiz, Marmara OSB ve BTSO MESYEB Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz, Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Sınav Ve Belgelendirme Merkezi Lojistik A.Ş arasında karşılıklı faydanın mevcut olduğu alanlarda iş birliğine dayalı araştırma programlarının, akademik ve kültürel değişim programlarının ve diğer iş birliğine dayalı faaliyetler ve yardımların desteklenmesi ve geliştirilmesi yoluyla taraflar arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla bir iş birliği protokolü imzalandı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen protokol imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Teknoloji Transfer Ofisi Müdürümüz Öğr. Gör. Dr. Mustafa Cem Aldağ, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Cemil Közkurt, Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB Başkanı Saadettin Çay ile Bölge Müdürü Hakan Sönmez, BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Bursa Model Fabrika Koordinatörü M. Birol Aksel, Enerji Verimliliği Merkezi Yöneticisi Canpolat Çakal ile Sınav ve Belgelendirme Yöneticisi M. Osman Akın katıldı. 

İş birliği Protokolünü Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir imzalarken, Marmara OSB adına Başkan Saadettin Çay ve BTSO MESYEB adına Genel Müdür Ramazan Karakök imzaladı. Üniversitemiz adına koordinatörlüğünü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Cemil Közkurt’un üstlendiği protokol ile Üniversite-Sanayi İş Birliğine dayalı çalışmalar yapılması, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda kongre, sempozyum ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlenmesi, Marmara OSB katılımcılarının faydalanması için Mesleki Yeterlilik, Enerji Verimliliği, Yalın Dönüşüm ve Dijital Dönüşüm konularında iş birliği içinde çalışmalar yürütülmesi, Üniversitemizde eğitim gören lisans öğrencilerinin staj ve bitirme projesine yönelik iş birliği çalışmaları yapılması gibi taraflar ve ülkemiz için fayda sağlayacak çıktılar elde edilmesi planlanmaktadır.