Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022

Meslek Yüksekokulumuzun Katkılarıyla Üniversitemiz ve Bağcılar Belediyesi İş Birliğinde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Dalış Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz ve Bağcılar Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı bünyesinde bulunan kulüpte farklı engel gruplarına yönelik verilen dalış eğitimleri kapsamında “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü”ne özel dalış etkinliği gerçekleştirildi. Salgın nedeniyle iki yıl aradan sonra Engelli Dalıcı Brövesi sahibi özel sporcular tarafından gerçekleştirilen dalış ile otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Meslek Yüksekokulumuz Su Altı Teknolojisi Programı Öğretim Üyemiz Dr. Ferhat Yalgın yaptığı açıklamada, Bağcılar Belediyesi ile 2014'ten beri hem sağlıklı bireylere hem de engellilere yönelik dalış eğitimlerine devam ettiklerini anlattı. Engelli çocuklara dalış eğitimi verirken otizmli, down sendromlu ya da farklı bir engel grubu diye fark gözetmediklerini ama eğitim esnasında bunu ayırt ettiklerini anlatan Yalgın, kursiyer seçimine ilişkin, farklı disiplinlerden uzmanlardan alınan onayın ve su altı hekimliğinden alınan 'Dalış yapabilir' sağlık raporu akabinde burada hem teorik hem de pratik özerkleşmiş bir scuba eğitimi vermeye başlıyoruz." dedi.