Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019

Gösterim: 1623

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 80’inci Yıldönümü Dolayısıyla Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 80’inci sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum.

 

O hayatı boyunca her türlü başarının kaynağının milletin kendisi olduğuna inanan, ileri görüşlülüğü, siyasi ve askeri başarıları ile yalnızca milletimizin değil tüm dünyanın saygısını kazanan bir lider olmuştur. Yine O, adını tarihe kazımış kahraman bir asker, büyük bir devlet adamı ve ülkemizin en kıymetli ortak değerlerinden biridir. Türkiye Cumhuriyeti, O'nun gösterdiği yolda, gelişimini sürdürmüş, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel değerleriyle dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almıştır.  

 

Bizler de Üniversitemiz olarak vatanımızın her karış toprağını canı pahasına savunan kahramanlarımıza layık olmak ve ülkemizi daha da ileriye taşımak adına var gücümüzle çalışmaktayız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 80. yılında özlem ve minnetle yâd ediyor, onun komutasında vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi saygıyla anıyorum.

 

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör


Fotoğraflar