Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2019

Gösterim: 1329

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Dolayısıyla Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 16 Mayıs 1919’da İstanbul’dan Bandırma Vapuru ile hareket ederek 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan ve milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle taçlanan Milli Mücadelemiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla hedefine ulaşmıştır.

Bağımsızlığımız adına oldukça önemli bir milat olan bu anlamlı günün, geleceğimizin umudu olan gençlerimize armağan edilmesi onlara verilen büyük değerin de bir göstergesidir. Bizler inanıyoruz ki güzel ülkemiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin özverili çalışmaları ile daha güzel yarınlara ulaşacaktır.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak bizlerin de en büyük arzusu, hiç şüphesiz gençlerimizin milli değerlerine bağlı, şuurlu ve özgür düşünceli olarak yetişmeleri, çağın gereklerine uygun bilgiler üreterek insanlığın hizmetine sunmaları ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmalarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle yad ediyor, geleceğimizin umudu olan gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

 

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Rektör


Fotoğraflar