Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

ERASMUS-MEVLANA-FARABİ PROGRAMLARI HAKKINDA DUYURU

Değerli Akademik ve İdari Personelimiz, Sevgili Öğrenciler

Şubat 2017’de (Bahar Dönemi) Mevlana ve Farabi Değişim Programları için başvurular alınacaktır. Erasmus Değişim Programı süreci ile ilgili idari işlemler devam etmektedir ve bu programdan faydalanma tarihi 2017 Kasım ayı olarak öngörülmektedir.

Yurt dışında eğitim almak, yurt dışı deneyimi yaşamak isteyen öğrencilerimiz MEVLANA değişim programından faydalanabilecektir. Bu program kapsamında üniversitemiz 21 ülke- 37 üniversite ile protokol imzalama sürecindedir. Ek anlaşma çalışmaları da hızla sürmektedir. Anlaşma yapılan üniversiteler, başvuru tarihi ve diğer tüm detaylar Ocak ayında sitemizden ilan edilecektir.

Yurt içindeki diğer üniversitelerde 1 veya 2 dönem boyunca eğitim almak ve farklı eğitim deneyimleri yaşamak isteyen öğrencilerimiz FARABİ değişim programından faydalanabilecektir. Üniversitemizin, Türkiye’deki bütün devlet üniversiteleri ile anlaşması bulunmaktadır. Farabi Programı için başvuru tarihi ve gerekli diğer tüm bilgiler Ocak ayında sitemizden ilan edilecektir.

NOT: Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde 4. Sınıf olacak öğrencilerimiz Kasım 2017’de ERASMUS Staj hareketliliği için başvuru yapabilecektir.

Daha detaylı bilgi ve sorularınız için Dış İlişkiler Koordinatörlüğünü ziyaret edebilirsiniz.