Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2024
Gösterim: 786
9. Kariyer Günleri Tamamlandı
Üniversitemizde Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-KAGEM) koordinatörlüğünde, Fakültelerimiz ve Öğrenci Topluluklarımızın iş birliği ile bu yıl dokuzuncusu düzenlenen geleneksel Kariyer Günleri, alanında uzman sektör temsilcileri ile öğrencilerimizi buluşturdu. Öğrencilerimizin kariyerlerini hangi alanlarda nasıl şekillendirmesi gerektiğine dair bilgilendirmelerin yapıldığı Kariyer Günleri, üçüncü gün oturumlarının ardından tamamlandı.
Sağlıktan spora, teknolojiden kültür ve sanata, bilişimden sanayiye, mühendislikten girişimciliğe kadar birçok sektörden uzmanların yer aldığı oturumlarda öğrencilerimiz, sektör temsilcileriyle doğrudan iletişime geçerek bilgi edinme şansı yakaladı.
Etkinliğin üçüncü gününde; Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda “Kamuda Kadın İstihdamı” paneli gerçekleşti. Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Sinem Atay’ın üstlendiği oturumun konuşmacıları ise; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serap Palaz Çakır, Bandırma Meclis Üyesi Av. Betül Agen, Bandırma Meclis Üyesi Dr. Tuğçe Karaçay ve Üniversitemiz Genel Sekreterlik Şube Müdürü Nezahat Erçelik oldu. Panelde, kamuda kadın istihdamının artırılmasının sadece eşitlik ve adalet açısından değil, aynı zamanda toplumsal kalkınma ve verimlilik açısından da kritik öneme sahip olduğunu vurgulandı.
Üçüncü gün etkinlikleri Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin destekleri ile “Ambalajın Dili, Tasarımın İncelikleri” adlı oturum ile devam etti. Davetli konuşmacımız Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gültekin Erdal gerçekleştirdiği sunumda; ürün ambalajlarının estetik ve işlevsellik dengesini ele alarak ambalaj tasarımının önemini anlattı. Ambalajın dilinin, markanın hedef kitlesiyle iletişim kurmak için önemli bir araç olduğunu belirten Erdal, ambalajın pratik işlevselliğinin, ürünün taşınması, saklanması ve kullanılması gibi tüketici ihtiyaçlarını karşılamak için dikkatlice düşünülmesi gerektiğini vurguladı.
Üçüncü gün etkinliklerinin son oturumları aynı saatte başlayan iki etkinlikle tamamlandı. Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin ve Endüstri İlişkiler Topluluğumuzun destekleri ile “Endüstri İlişkilerinde Uyum Aktörü: Danışmanlık Hizmetleri” adlı oturum gerçekleşti. Oturumun davetli konuşmacısı İş ve Sosyal Güvenlik Müfettişi Mehmet Koçak konuşmasında; iş dünyasında giderek artan öneme sahip olan danışmanlık hizmetlerinin endüstri ilişkileri açısından rolünü ele aldı. Endüstri ilişkilerinin karmaşıklığını ve değişkenliğini anlatarak, işverenler ve çalışanlar arasındaki ilişkilerde uyumun önemini vurgulayan Koçak, işletmelerin karmaşık endüstri ilişkileri ortamında başarılı olmalarına yardımcı olan danışmanlık hizmetlerinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda ise Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültemizin destekleri ile Afrika'ya Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu “Afrika'ya Ticaret” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Utku Bengisu, sunumunda Afrika'nın ticaret potansiyelini ve iş yapma olanaklarını detaylı bir şekilde ele aldı.
Üç gün boyunca süren ve yoğun katılımın olduğu Kariyer Günleri’nde sektör temsilcileriyle gerçekleşen buluşmalar, öğrencilerimizin kariyer hedeflerini belirleme ve gerçek dünya deneyimlerinden öğrenme fırsatı sundu.